Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Παραιτήθηκε κι άλλη γιατρός του Νοσοκομείου!

Νέα παραίτηση γιατρού του Νοσοκομείου της Κέρκυρας έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες. Αυτή τη φορά πρόκειται για την παθολόγο κ. Τσίτου η οποία υπέβαλε χθες την παραίτηή της.

Σε καζάνι που βράζει έχει μετατραπεί το νοσοκομείο της Κέρκυρας, όπου σήμερα γι αυτό το σκοπό στο νησί  βρίσκεται ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γ. Καρβέλης. Μάλιστα, αργότερα σήμερα το μεσημέρι θα γίνει και η τηλεδιάσκεψη με τον Γ.Γ.αρμόδιο για ζητήματα δευτεροβάθμιας υγείας κ. Κωτσιόπουλο.

Την ίδια ώρα, και ενώ υπάρχει σωρεία ανακοινώσεων για την κατάσταση, τόσο από κόμματα όσο και από φορείς αλλά και τους ίδιους τους νοσοκομειακούς γιατρούς και εργαζόμενους, τόσο ο διοικητής του Νοσοκομείου Λ. Ρουμπάτης όσο και ο κ. Καρβέλης, δεν έχουν αντιδράσει δημόσια έως τώρα. Μάλιστα, ο βουλευτής Α. Αυλωνίτης κάλεσε δημόσια τον διοικητή του Ιδρύματος να παραιτηθεί.

Το θέμα άλλωστε σχολίασε ο κ. Γκίκας χθες, όπου αναφέρθηκε στην ενημέρωση που παρείχε ο ίδιος σε Γκάγκα και Πλεύρη για την υπόθεση του Νοσοκομείου. Μάλιστα σε δηλώσεις του ανέφερε πως είναι ντροπή να παραιτούνται οι γιατροί όταν οι ασθενείς είναι δεκάδες και οι κλινικές ασφυκτικά γεμάτες ,για να λάβει αμέσως την αντίδραση των Νοσοκομειακών γιατρών.

 

Οι λόγοι παραίτησης της Κ. Μανάτου

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας η γιατρός Κλαίρη Μανάτου, πρώην επιμελήτρια της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου, επεσήμανε ότι οδηγήθηκε στην απόφαση να παραιτηθεί καθώς δεν μπορούσε να ανταποκριθεί πλέον στα υπερδιπλάσια καθήκοντα της. «Ήταν αδύνατο, όπως είπε, να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις μου και στην ευθύνη απέναντι στους ασθενείς μου».

Η Κ. Μανάτου υπηρετούσε στο νοσοκομείο για 13 χρόνια ενώ όπως επισημαίνει, η παθογένεια της παθολογικής κλινικής δεν είναι σημερινό φαινόμενο. « Είναι αδύνατον να εξυπηρετεί ένας γιατρός 40-50 ασθενείς, ο φόρτος εργασίας είναι τεράστιος και είναι ντροπή να μην έχει ακόμα στελεχωθεί η κλινική”.

Σύμφωνα με την κα Μανάτου πολλές φορές οι γιατροί αντιμετωπίζουν το δίλλημα να δώσουν εξιτήριο σε ασθενείς που δεν το επιτρέπει η υγεία τους προκειμένου να αδειάσει το κρεβάτι. Αναφορικά με την έλευση Γ. Καρβέλη η Κ. Μανάτου επεσήμανε ότι ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ είναι ενήμερος για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, έχουν πολλές φορές σταλεί σχετικά έγγραφα αλλά δεν υπήρξε καμιά αλλαγή. 

 

Διαβάστε ακόμα:

“Επιδημία” αποχωρήσεων από το νοσοκομείο της Κέρκυρας

ΜέΡΑ25: Το Νοσοκομείο της Κέρκυρα είναι προ πολλού στην “Εντατική”

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!