Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Πληρώνουν τρίτο για να τους μεταφέρουν τα σκουπίδια ελλείψει κάδων!

Μια καταγγελία έφτασε σήμερα στα δημοσιογραφικά γραφεία του @kerkyrasimera που αφορά στην έλλειψη κάδων σε μεγάλη έκταση περιοχής.

Βάσει της καταγγελίας, από Γουβια έως και όλον τον Αγρό Κοντοκαλίου δεν υπάρχει κάδος απορριμμάτων ούτε για δείγμα. Αυτό επιβεβαιώνεται με την αυτοψία που κάναμε κατά μήκος του δρόμου από Γουβια μέχρι και την Αγία Αικατερίνη, κινούμενοι στον εσωτερικό δρόμου του Αγρού Κοντοκαλίου.

Τουλάχιστον τραγική αυτή η κατάσταση, καθώς υπάρχουν εκατοντάδες ηλικιωμένοι ανθρώπου που μένουν  στην πυκνοκατοικημένη αυτή περιοχή, και δεν έχουν τρόπο να πετάξουν τα σκουπίδια τους. Έτσι, αναγκάζονται να δίνουν  χαρτζιλίκι σε έναν άνθρωπο από τη γειτονιά τους προκειμένου να κάνουν την αποκομιδή των απορριμμάτων τους. 


Περαν του σχεδιασμού που ενδεχομένως να έχει η δημοτική αρχή και πέραν του όποιου λόγου για τον οποίο μπορεί να συμβαίνει αυτό, υπάρχει ενα σοβαρό πρόβλημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Δεν είναι δυνατόν πέραν των δημοτικών τελών που ήδη πληρώνουν οι δημότες και στις οικονομικά δύσκολες εποχές που ζούμε, η 3η ηλικία να αναγκάζεται να πληρώνει από το υστέρημα της για να της πάει τα σκουπίδια κάποιος γνωστός στον πρώτο διαθεσιμο κάδο που θα βρει πόσες εκατοντάδες μέτρα μακρύτερα. Ενδεχομένως αυτό να συμβαίνει και σε άλλες περιοχές. Φυσικά το φαινόμενο αυτό δεν είναι πρόσφατο, αλλά οι άνθρωποι εξάντλησαν τις αντοχές τους και απευθύνθηκαν στα ΜΜΕ μήπως και ακουστούν.

Καλη και η αειφόρος ανάπτυξη και η προηγμένη διαχείριση των απορριμμάτων αλλά στην πραγματικότητα, βρισκομαστε σε ενα σκαλί πριν την έναρξη του πολιτισμού. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!