Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Σε εξέλιξη η ημερίδα για την Υγεία που προ(σ)κάλεσε η Μ. Υδραίου (video)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ημερίδα για την Υγεία στην Κέρκυρα που προκάλεσε η Δήμαρχος Μ. Υδραιου στην οποία προσκάλεσε φορείς και συλλογικότητες να καταθέσουν τις προτάσεις τους ως προς τις ανάγκες του νησιού σε αυτόν τον τομέα.
Η ημερίδα ξεκίνησε με την αρχικη τοποθέτηση της Δημάρχου η οποία επανέλαβε τις προτάσεις της ως προς την προσέλκυση, μεταξύ των άλλων, υγειονομικών και γιατρών με τα κατάλληλα κίνητρα.

Επιστολη – χαιρετισμό απέστειλαν η υφυπουργός Ζ. Ράπτη και οι βουλευτές Αυλωνίτης και Μπιάγκης οι οποίοι λόγω υποχρεώσεων τους στην Βουλη, δεν μπόρεσαν να παραστούν.
Μεταξυ των άλλων, στην ημερίδα συμμετείχαν μέλη της διοικητής του Νοσοκομείου, Α. Καλαιτζογλου, Γ. Τριανταφυλλούδης, Σπ. Καρδακάρης, απο το σωματείο  του  ΕΚΑΒ Κέρκυρας, Χρ. Κυπριώτης, κ. Μαντάς, ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ κ. Μ. Τσοβίλης, ο προεδρος και ο αντιπρόεδρος  της Ενωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας,Ν. Πολύζος και  Π. Αργίτης και εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου. Επίσης ήταν εκπρόσωπος της ΔΗΜΟΠ Ν. Μώρος, ο ψυχίατρος και επιστημονικά υπεύθυνος του «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» Η. Μιχαλαρέας κ.α.

Παροντες ήταν η Περιφερειάρχης Ρ. Κράτσα, η αρμόδια αντιπεριφερειαρχης Μ. Ανδριώτη, ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, Γ. Μαχειμάρης κατ φυσικά ο αντιδήμαρχος Υγείας Σπ. Πουλής και η αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Π. Τζάννε.

Η αρχικη τοποθέτηση Υδραιου 

Τοποθέτηση Κράτσα

 

Η τοποθέτηση του γιατρού Σπ. Καρδακάρη, ως μέλος της Δ.Σ. του Νοσοκομείου, εκλεγμένος από την ΕΓΕΣΥΚ

Στην ημερίδα χαιρετισμό απέστειλαν η υφ. Υγείας κ. Ράπτη, οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπιάνκης ενώ τοποθετήσεις έκανε το σύνολο των εκπροσώπων των φορέων που είχαν κληθεί και συμμετείχαν. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν: Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας ΠΙΝ Μελίτα Ανδριώτη, ο πρώην Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης «Ιόνιος Συμμαχία» στο Π.Σ. Σπύρος Σπύρου, ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γεώργιος Μαχειμάρης, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας Παναγιώτα Τζάνε, Χάρης Γιώτης, Δημήτρης Κατέχης, ο Δημ. Σύμβουλος κ. Γεώργιος Καρύδης, ο Πρ. του Δημ. Συμβουλίου Κεντρ. Κέρκυρας, ο Επιστημονικός Υπεύθυνος Μονάδας Απεξάρτησης «Διάπλους» της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας Ηλίας Μιχαλαρέας, ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας Σέργιος Χρυσικόπουλος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας Δημήτρης Καλούδης, ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Περικλής Μπαλανίκας Περικλής, ο Αντιπρόεδρος του Ι. Συλλόγου και εκπρόσωπος στον Π.Ι.Σ. κ. Άγγελος Σπύρου, η Αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου της Κέρκυρας κ. Αλεξάνδρα Καλαϊτζόγλου, ο Διευθυντής Ν/Υ, εκπρόσωπος των εργαζομένων και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Τριανταφυλλούδης, η συντονίστρια του Κέντρου Υγείας της πόλης της Κέρκυρας κ. Μαυροπούλου Σοφία, ο Προϊστάμενος του Κέντρου Υγείας Αγ. Αθανασίου κ. Βλάχος Ευάγγελος, ο Διευθυντής. του Κέντρου Υγείας Αγ. Μάρκου κ. Νικόλαος Μιχαλάκης,  η ιατρός του Κ.Υ. Αγ. Μάρκου κ. Κιρήνη Ευανθία, ο Πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΚ κ. Νικόλαος Πολύζος, το μέλος της ΕΓΕΣΥΚ και του Δ.Σ.  του Νοσοκομείου κ. Καρδακάρης Σπυρίδων, ο ιατρός του Δήμου Νότιας Κέρκυρας και εκπρόσωπος κ. Σαγιάς Γεώργιος, η Υπεύθυνη ψυχικής υγείας Νομ. Νος και Αντιπρ. του ΚΟΙΣΠΕ κ. Φάντι Ρομπέρτα, ο ιατρός Εργασίας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και μέλος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Γιάγκας Χρήστος, ο Πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ κ. Κυπριώτης Χρήστος, το μέλος κ. Θωμάς Μπαντάς, ο Διευθυντής της 7ης ΥΠΕ του ΕΚΑΒ κ. Τσοβίλης Μιχάλης, η Πρ. του ΚΟΙΣΠΕ Μαρία Δημοπούλου, η κ. Αννέτα Τσελέντη από την ΔΗΜΟΠ Ν. Μώρος,  η Πρ. της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κέρκυρας Μαρία Μάνδυλα, ιατροί του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ο Επιστημονικός Υπεύθ. του Παρατηρητηρίου του Δήμου Κέρκυρας για τον covid κ. Γιάννης Αλαμάνος καθώς και μέλη του Παρατηρητηρίου Υγείας. Σημειώνεται ότι η ημερίδα οργανώθηκε σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Ανδρέα Σκούπουρα από τη Διεύθυνση Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου και τον Αντιδήμαρχο Υγείας κ. Σπύρο Πουλή

Η ημερίδα έκλεισε με κοινή συμφωνία από τους φορείς για αποστολή εγγράφως των αιτημάτων τους ώστε αυτά να τεθούν συνολικά προς διεκδίκηση με στόχο την βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη ικανοποίησή τους.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!