Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ – Σκουπίδια, άκοπα χόρτα και βρωμιά έξω από την Αρχιεπισκοπή στην Πλατυτέρα (φωτο)

Τουλάχιστον απογοητευτική είναι η εικόνα με τα σκουπίδια και την εγκατάλειψη στον αύλειο χώρο έξω από τον περιφραγμένο χώρο της Αρχιεπισκοπής, δηλαδή της Ιεράς Μητρόπολης Κέρκυρας στην περιοχή Πλατυτέρας, σε μια περιοχή που στεγάζεται και το Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων. Σοροί από σκουπίδια, άκοπα χόρτα και ένας δρόμος βομβαρδισμένος στην κυριολεξία, είναι ο χώρος ακριβώς έξω από τα κτίρια που στεγάζεται η Ιερά Μητρόπολη Κέρκυρας Παξών και Διαποντίων Νήσων, που σίγουρα κάνουν κοντράστ με αυτό που αντικρίζει κανείς, πατώντας στον περιφραγμένο χώρο προκειμένου να οδηγηθεί στα κτίρια αυτά.

Προφανώς η ευθύνη δεν είναι της Εκκλησίας, ουτε ωστόσο των εθελοντών της Κέρκυρας που κάνουν σοβαρή δουλειά σε σχέση με την ανακύκλωση ως μη οφείλουν. Αυτό το παράδειγμα δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει και η Εκκλησία και μάλιστα, για κάτι που αφορά στο “σπίτι” τους; Δεν θα μπορούσαν με κάποιο τρόπο να καλύψουν το κενό που υπάρχει αυτή τη στιγμή, τόσο για την εικόνα όσο φυσικά και για την υγεία των πολιτών της περιοχής και των χρηστών των υπηρεσιών της εκκλησίας;

Εκτιμώ ότι σε κάθε περίπτωση, ως μη έχοντες την ευθύνη, θα μπορούσαν να βοηθήσουν ώστε να απαλειφθεί  το χάλι αυτό που αποτυπώνεται και στις εικόνες.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!