Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Στη Βουλή ο καθαρισμός των λιμανιών Μαθρακίου και Αγ. Στεφάνου από τον Δ. Μπιάγκη

Ερώτηση με θέμα τις εργασίες καθαρισμού και εκβάθυνσης στα λιμάνια Αγίου Στεφάνου και Μαθρακίου κατέθεσε στη Βουλή ο Δημήτρης Μπιάγκης, ύστερα από το γεγονός που έλαβε δημοσιότητα και  αφορούσε στην προσπάθεια του καπετάνιου ΠΗΓΑΣΟΣ να ξεκολλήσει το πλοίο που είχε κολλήσει από τα φύκια, ώστε να μπορέσει να εκτελέσει το δρομολόγιο από το λιμάνι του Αγίου Στεφάνου προς τα Διαπόντια νησιά.

 

Τι ζητά ο Μπιάγκης από τον υπουργό Ναυτιλίας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κατέθεσε ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης, με θέμα: «Εργασίες καθαρισμού και εκβάθυνσης στα λιμάνια Αγίου Στεφάνου και Μαθρακίου». Ο Βουλευτής ζητά από τον αρμόδιο υπουργό:

  • Την ανάληψη κάθε κατάλληλης ενέργειας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, για την άμεση υλοποίηση των απαιτούμενων εργασιών καθαρισμού και εκβάθυνσης των λιμανιών του Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών και του Μαθρακίου.
  • Να ενημερωθεί για το πως σκοπεύει το Υπουργείο να αντιμετωπίσει άμεσα και αποτελεσματικά το τεράστιο πρόβλημα της συσσώρευσης φυκιών και άλλων φερτών υλικών στα δύο αυτά λιμάνια που δυσχεραίνουν την πραγματοποίηση των δρομολογίων από και προς το νησί του Μαθρακίου.  
  • Να ενημερωθεί για τον σχεδιασμό του Υπουργείου για την οριστική επίλυση των προβλημάτων αυτών των δύο λιμανιών που αποτελούν σημαντικότατους κόμβους διασύνδεσης σε μία ιδιαιτέρως εθνικά και γεωστρατηγικά σημαντική και ευαίσθητη ακριτική περιοχή της χώρας μας.

«Την ώρα που εξαγγέλλονται εκατομμύρια ευρώ από την κυβέρνηση για λιμενικά έργα στο νομό της Κέρκυρας, τα λιμάνια της περιοχής αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα και αδυνατούν να διαδραματίσουν τον καθοριστικό ρόλο τους για τη διασύνδεση των Διαποντίων νήσων», δηλώνει στην ερώτησή του ο Βουλευτής και συνεχίζει: «Χαρακτηριστικές περιπτώσεις αποτελούν το λιμάνι του Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών, όπου πρόσφατα γίναμε μάρτυρες τραγελαφικών περιστατικών, καθώς πλοίο της γραμμής που εκτελούσε δρομολόγιο προς τα Διαπόντια νησιά αδυνατούσε να πραγματοποιήσει το προγραμματισμένο του δρομολόγιο, αφού φύκια και φερτά υλικά το εμπόδιζαν να αποπλεύσει, με αποτέλεσμα ο ίδιος ο καπετάνιος του πλοίου να αναγκαστεί να βουτήξει για να μπορέσει να απελευθερώσει το πλοίο.

Οι εξαγγελίες για την κατασκευή νέων λιμανιών θα πρέπει να συνοδεύονται από άμεσες εργασίες καθαρισμού που θα εξομαλύνουν τα σημερινά προβλήματα και θα διευκολύνουν τη συνέχιση της απρόσκοπτης διασύνδεσης των Διαποντίων νήσων με την Κέρκυρα»

 

Η ερώτηση

ΠΡΟΣ:  Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

Θέμα: «Εργασίες καθαρισμού και εκβάθυνσης στα λιμάνια Αγίου Στεφάνου και Μαθρακίου»

 

Την ώρα που εξαγγέλλονται εκατομμύρια ευρώ από την κυβέρνηση για λιμενικά έργα στο νομό της Κέρκυρας μέσω του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάπτυξης σε κάθε ευκαιρία και επίσκεψη Υπουργού στο νησί της Κέρκυρας, τα λιμάνια της περιοχής αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα και αδυνατούν να διαδραματίσουν τον καθοριστικό ρόλο τους για τη διασύνδεση των Διαποντίων νήσων με το νησί της Κέρκυρας. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις αποτελούν το λιμάνι του Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών, όπου πρόσφατα γίναμε μάρτυρες τραγελαφικών περιστατικών, καθώς πλοίο της γραμμής που εκτελούσε δρομολόγιο προς τα Διαπόντια νησιά αδυνατούσε να πραγματοποιήσει το προγραμματισμένο του δρομολόγιο, αφού φύκια και φερτά υλικά το εμπόδιζαν να αποπλεύσει, με αποτέλεσμα ο ίδιος ο καπετάνιος του πλοίου να αναγκαστεί να βουτήξει για να μπορέσει να απελευθερώσει το πλοίο. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και στο λιμάνι του Μαθρακίου, όπου απαιτούνται άμεσα εργασίες καθαρισμού και εκβάθυνσης καθώς οι προσχώσεις που έχουν συσσωρευτεί σε αυτό δυσχεραίνουν την απρόσκοπτη διασύνδεση του νησιού με την Κέρκυρα.

Επειδή, υπάρχει άμεση ανάγκη και απαίτηση των πολιτών για εργασίες καθαρισμού και εκβάθυνσης των λιμανιών Αγίου Στεφάνου και Μαθρακίου.

Επειδή, τα λιμάνια αυτά αποτελούν σημαντικότατους πυλώνες για τη διασύνδεση των Διαποντίων σε γεωστρατηγικά σημεία της χώρας.

Επειδή, οι εξαγγελίες για την κατασκευή νέων λιμανιών θα πρέπει να συνοδεύονται από άμεσες εργασίες που θα εξομαλύνουν τα σημερινά προβλήματα και θα διευκολύνουν τη συνέχιση της απρόσκοπτης διασύνδεσης των Διαποντίων νήσων με την Κέρκυρα.

Επειδή, κρίνεται επιτακτική η άμεση επέμβαση με εργασίες καθαρισμού και εκβάθυνσης των δυο αυτών λιμανιών.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

 

  1. Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου σας η ανάληψη κάθε κατάλληλης ενέργειας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, για την άμεση υλοποίηση των απαιτούμενων εργασιών καθαρισμού και εκβάθυνσης των λιμανιών του Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών και του Μαθρακίου;
  2. Πως σκοπεύει το Υπουργείο σας να αντιμετωπίσει άμεσα και αποτελεσματικά το τεράστιο πρόβλημα της συσσώρευσης φυκιών και άλλων φερτών υλικών στα δύο αυτά λιμάνια που δυσχεραίνουν την πραγματοποίηση των δρομολογίων από και προς το νησί του Μαθρακίου;   
  3. Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου σας για την οριστική επίλυση των προβλημάτων αυτών των δύο λιμανιών που αποτελούν σημαντικότατους κόμβους διασύνδεσης σε μία ιδιαιτέρως εθνικά και γεωστρατηγικά σημαντική και ευαίσθητη ακριτική περιοχή της χώρας μας;

 

Ο ερωτών Βουλευτής

 

Δημήτρης Μπιάγκης

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!