Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ – Στο Εφετείο θα προσφύγουν Δ. Μεταλληνός και Φ. Σκούρτης

ΚΕΡΚΥΡΑ – Ύστερα από την συζήτηση που ακολούθησε της καταδικαστικής απόφασης (4 μήνες με αναστολή) των έως χθες κατηγορουμένων προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Κ. Κέρκυρας και τελετάρχη του δήμου για την συμμετοχή τους στην εκκλησιαστική εκδήλωση της Κυριακής των Βαϊων, αποφάσισαν, με την προτροπή της Δημάρχου και δικηγόρου Μερόπης Υδραίου, να προσφύγουν στο εφετείο προκειμένου να κριθούν αθώοι. Σεβόμενοι την απόφαση του δικαστηρίου, θα συνεχίσουν τον δικαστικό αγώνα προκειμένου ως θεσμοί, να αθωωθούν. Μάλιστα έχουν το χρονικό περιθώριο περιπου των 10 ημερών προκειμένου να προσφύγουν στο εφετείο, όπου έως τότε θα έχουν και στη διάθεσή τους το σκεπτικό της απόφασης που ήταν τελικώς διαφορετική στα σημεία, από αυτήν που αφορούσε στον Μητροπολίτη Κέρκυρας Παξών και Διαποντίων Νήσων.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Κέρκυρας πριν από λίγο, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μεταλληνός, ανέφερε τα εξής: “Θα καταφύγουμε στην έφεση, έχουμε ένα 10ήμερο περιθώριο να κινηθούμε. Πιστεύω ότι εκπροσωπώ και τον τελετάρχη κ. Σκόυρτη, και οι δυο μαζί θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα για να αποδείξουμε ότι είμαστε αθώοι κι μείς, όπως το χάρηκα για την αθωωτική απόφαση υπέρ του Μητροπολίτη. Γιατί δεν είναι τα πρόσωπα αλλά οι θεσμοί. Εγώ χάρηκα ότι ο θεσμός της εκκλησίας αθωώθηκε. Οι θεσμοί και ο συμβολισμός τους. Δεν αναφέρομαι σε φυσικά πρόσωπα. Εκεί πήγα στην εκκλησία, στην εκκλησιαστική εκδήλωση την Κυριακή των Βαϊων ως θεσμός, τηρώντας όλα τα μέτρα. Το πρώτο που με ενδιαφέρει είναι ο θεσμός. Ο μόνος που μπορούσε να εκπροσωπήσει όλο το δημοτικό συμβούλιο ήμουν εγώ ως πρόεδρος ενώ σε περίπτωση κωλύματός μου ο αντιπρόεδρος που μάλιστα προέρχεται από την αντιπολίτευση. Αυτά τα έχει λύσει ο νομοθέτης. Η Δήμαρχος εκπροσώπησε όλο τον λαό του Δήμου. Να πως αποφεύχθηκε ο συγχρωτισμός. Σέβομαι απόλυτα την απόφαση του δικαστηρίου. Πρόκειται για σπάνια δίκη. Πρώτη φορά στη ζωή μου κάθομαι στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Και χαίρομαι καθώς πρόκειται για θεσμικό ζήτημα που αφορά στη συνείδησή μου και όχι σε υπεξαιρέσεις ή κάτι άλλο και αυτό δείχνει πως σέβομαι τους νόμους”, κατέληξε ο κ. Μεταλληνός.

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!