Quantcast
SLIDERΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ “Κέρκυρα το νησί της τηγανίτας” στα σχολεία

Μπορεί να έχει ταξιδέψει σε αίθουσες φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, να κέρδισε βραβεία σε Ελλάδα και εξωτερικό όμως τώρα ήταν σαν να βρήκε το πραγματικό του νόημα ύπαρξης το ντοκιμαντέρ, αναφέρει ο Σπύρος Παϊπέτης. Αφού το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ ταξίδεψε σε σχολικές αίθουσες της Κέρκυρας, με τους μαθητές να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη γέννηση του παραδοσιακού εθίμου και τη σύνδεσή του με την Κέρκυρα, μέσα από υπέροχες εικόνες και μουσικές, άρτια δεμένες μεταξύ τους. 
Συγκεκριμένα, εκατοντάδες μάτια μικρών και μεγαλύτερων μαθητών στο Ειδικό σχολείο, στο 1ο και 7ο Δημοτικό, στο 3ο και 4ο Γυμνάσιο Κέρκυρας είδαν είτε στις σχολικές αίθουσες είτε σε ειδικές προβολές, την ιστορία του εθίμου έτσι όπως την κατέγραψαν και την αφηγήθηκαν ο Spiros Badios και ο Spiros Paipetis.
Οι δυο δημιουργοί δήλωσαν  “Η ικανοποίηση μας πολύ μεγάλη καθώς για μια στιγμή γίναμε η γέφυρα της παράδοσης για την νέα γενιά που καλείται να διατηρήσει και να μεταδώσει το έθιμο στο μέλλον.
Ευχαριστούμε τις διευθύνσεις των σχολείων, τους συλλόγους δασκάλων και καθηγητών, τους συλλογους γονέων και κηδεμόνων και φυσικά τους μαθητές που συμμετείχαν στις προβολές.
ΥΓ. Το Στάζει Μέλι ήταν φυσικά για άλλη μια φορά δίπλα μας – καθώς κατά κάποιο τρόπο το ντοκιμαντέρ αποτελεί “παιδί” του – και προσέφερε τηγανίτες τ’ Αγιού στις δύο πολυπληθέστερες προβολές που έγιναν στο 7ο Δημοτικό Σχολείο σε συνεργασία με τον Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 7ου Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας”
 
 
 
 
 
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!