Quantcast
SLIDERΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Τριάντα χρόνια ζωής μετράει η ΜΕΛΙΣΣΑ – Έκοψε την πίτα της

Τριάντα χρόνια συμπληρώνει τον ερχόμενο μήνα ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ΑΜΕΑ.

Και πρόκειται για τριάντα χρόνια αδιάκοπής προσφοράς στα άτομα με αναπηρία αλλά και υποστήριξης των δικαιωμάτων τους μέσα από τη συμμετοχή στους διαχρονικούς αγώνες της Γενικής Συνομοσπονδίας. Τριάντα χρόνια προσπαθειών που μέσα από το εργαστήρι «Η Μέλισσα» δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία να κοινωνικοποιηθούν, να εκπαιδευτούν, να βγουν στην κοινωνία. Ο σύλλογος το πρωί του Σαββάτου έκοψε την πίτα του με την παρουσία των παιδιών της Μέλισσας και των οικογενειών τους αλλά και όλων αυτών που προσφέρουν με κάθε αφορμή την βοήθεια τους, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του συλλόγου Σπύρος Ζουμπουλίδης, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε όσα έχουν έως τώρα επιτύχει. Μίλησε για τους 32 ενήλικες που καθημερινά φοιτούν στην Μέλισσα, για τους 15 εργαζομένους όλων των ειδικοτήτων, για τις δράσεις, την γενικότερη προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να αναπληρώσουν τα μεγάλα κενά της πολιτείας απέναντι στα ΑΜΕΑ.
Όπως η δωρεάν λειτουργία του κέντρου ψυχιατρικής, ψυχολογικής και κοινωνικής υποστήριξης ή το κέντρο πληροφόρησης τόμων με αναπηρία που προσφέρουν καθημερινά ενημέρωση και στήριξη στα παιδιά και τις οικογένειες τους.
Ο κος Ζουμπουλίδης αναφέρθηκε, όμως, και σε αυτά που δεν έχουν ακόμα γίνει. Στην ίδρυση και λειτουργία, δηλαδή, της πρώτης στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης για ΑΜΕΑ. Το πιο σημαντικό και δύσκολο έργο που θα ανακουφίσει τους γονείς και θα απαντήσει στο διαχρονικό ερώτημα για το μέλλον των παιδιών όταν οι γονείς αρρωστήσουν ή φύγουν από τη ζωή.
«Η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί, είπε ο Σπ. Ζουμπουλίδης αλλά δεν μπορέσαμε να βρούμε ένα χώρο που θα μπορέσει να φιλοξενήσει αυτή την κοινωνική δομή. Γι αυτό και κάνουμε έκκληση προς την αυτοδιοίκηση και όλους τους ιδιώτες για την προσφορά στέγης για τα παιδιά μας».
Επίσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αδυναμία του δήμου να λειτουργήσει τις κατασκηνώσεις των ΑΜΕΑ στα Γουβιά , αν και είχε δοθεί η χρηματοδότηση από το υπουργείο εργασίας και στέρησε από τα παιδιά την ανεμελιά, την ψυχαγωγία, το δικαίωμα και τη χαρά της θάλασσας αλλά και από τους γονείς λίγες μέρες ξεκούρασης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο σύλλογος βράβευσε εκείνους που στάθηκαν και την χρονιά που πέρασε, αρωγοί με κάθε τρόπο σε κάθε προσπάθεια ενώ παρευρέθηκαν οι τρεις βουλευτές του νομού, η περιφερειάρχης, αντιπεριφερειάρχες, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!