Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Υπέροχη η συναυλία μουσικής δωματίου του Ιόνιου Ωδείου (pics)

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 στις 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Παλαιάς Φιλαρμονικής συναυλία μουσικής δωματίου του Ιόνιου Ωδείου από τους καθηγητές Δημήτρη Αργυρό (κλαρινέτο) και Ιωάννη Καρανικόλα (πιάνο).

Φιλική συμμετοχή:Έλλη Καρύδη(σοπράνο)
Χρύσανθος Μάνδυλας (κλαρινέτο)
ΚωνσταντίνοςΣιραγάκης (κλαρινέτο)

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ιόνιου Ωδείου Αλέξανδρος Διαβάτης μαζί με τον καλλιτεχνικό διευθυντή Κωνσταντίνο Σαββανή και τον καθηγητή του Ωδείου και αναπληρωτή αρχιμουσικό Σπύρο Ρουβά,ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής Εταιρείας Μάντζαρος Ιωάννης Τριβυζάς μαζί με τον αρχιμουσικό Σωκράτη Άνθη μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ο πρόεδρος της. “Παλαιάς” φιλαρμονικής Σπ. Παδοβάς, ο Αρχιμουσικός της “Παλαιάς” Σπ. Προσωπάρης,  φιλόμουσοι και άτομα από διάφορες φιλαρμονικές του νησιού.

Στην αρχή της συναυλίας απεύθυνε  σύντομο χαιρετισμό ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ιόνιου Ωδείου Κωνσταντίνος Σαββανής  ο οποίος ευχαρίστησε τον πρόεδρο της φιλαρμονικής για την παραχώρηση του χώρου.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με 2 κονσέρτα του F. Mendelssohn 
i)No 1 σε F major op. 113 (κλαρινέτο:Κώστας Σιραγάκης)
ii)No 2 σε D minor op. 114
(κλαρινέτο:Χρύσανθος Μάνδηλας)
Το επόμενο ήταν στη μνήμη του Σταύρου Σαββανή το “Farewell” op. 35 σε Α’ εκτέλεση του Κωνσταντίνου Σαββανή,το 3ο “The last picture” A’ εκτέλεση  του Σπύρου Ρουβά και σε ποίηση Rudyard Kipling τραγούδησε η σοπράνο Έλλη Καρύδη,το 4ο “Apres un reve op.7 no 1 του Gabriel Faure και σε μεταγραφή του Graham Bastable “Salut d’ amour” op. 12,το 6ο ήταν μία φαντασία πάνω σε οπερατικά θέματα του Verdi του M. Mangani,το 7ο ήταν από το An American in Paris “Blues” του G. Gershwin και σε μεταγραφή του M. Mangani.
Η συναυλία έκλεισε με το “Hommage a M. de Falla του Bela Kovacs.
 
Αυτή η συναυλία πραγματοποιείται κάθε χρόνο και δίνεται η ευκαιρία στους μουσικούς να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ιόνιο Ωδείου Κωνσταντίνος Σαββανής είπε χαρακτηριστικά.
Αξίζει να σημειώσουμε που κάποια από τα άτομα που έπαιξαν είναι ταυτόχρονα σε φιλαρμονικές της πόλης.
 
Το κοινό  έμεινε με τις καλύτερες εντυπώσεις και μάλιστα κάποια από αυτά τα έργα ήταν πασίγνωστα για το κοινό.
Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και καλές μουσικές επιτυχίες σε ό,τι και αν κάνουν !!!
 
ΘΩΜΑΣ ΚΑΤΕΧΗΣ
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!