Quantcast
SLIDERΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Υπό κατάληψη το Τμήμα τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ι.Π.

Την Τετάρτη 1 Μαρτίου νωρίς το πρωί, το κεντρικό κτήριο του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας (Τ.ΗΧ.ΕΙ.) του Ιονίου Πανεπιστημίου κατόπιν απόφασης του Συντονιστικού Φοιτητών Ι.Π. και με τη στήριξη των Γενικών Συνελεύσεων των Φοιτητικών Συλλόγων του Τ.ΗΧ.ΕΙ. και του Τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας (ΤΞΓΜΔ) τέθηκε υπό κατάληψη σε ένδειξη στήριξης του αγώνα των καλλιτεχνών και διαμαρτυρίας για το Π.Δ. 85/2022.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των φοιτητών:  “Aπό τον Δεκέμβριο του 2022, όλος ο καλλιτεχνικός κόσμος, επαγγελματίες και σπουδαστές, βρίσκεται σε διαρκείς κινητοποιήσεις με αφορμή το Π.Δ. 85/2022 που κατατάσσει όλους τους καλλιτέχνες στην κατηγορία εργαζόμενων απόφοιτων Λυκείου / ανειδίκευτων εργατών, απαξιώνοντας έτσι τις σπουδές τους. Εν μια νυκτί, η κυβέρνηση στέρησε κεκτημένα των ανθρώπων της τέχνης εξευτελίζοντάς τους. Μπορεί τα μέχρι τώρα γεγονότα να μην επηρεάζουν τα ΑΕΙ, παρ’ όλ’ αυτά, όντας φοιτητές σε ένα βαθιά καλλιτεχνικό νησί και τα περισσότερα από εμάς από καλλιτεχνικές σχολές (Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Μουσικών Σπουδών), είναι απαραίτητο να συνειδητοποιήσουμε ότι η υποβάθμιση του Πολιτισμού και της Παιδείας και ο πόλεμος εναντίον τους είναι κάτι το οποίο αργά ή γρήγορα θα επηρεάσει όλα μας. Την ίδια στιγμή η διεύθυνση του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας σιωπά συνειδητά δίχως να έχει λάβει μέχρι τώρα κάποια δημόσια θέση. Για αυτό το λόγο ζητάμε τη στήριξή σας, έμπρακτα, σε όλες τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν. Ο χώρος της κατάληψης θα είναι ένας χώρος τέχνης και έκφρασης που διαρκώς θα δείχνει ότι η καταστολή δεν μπορεί να σταματήσει την εξέλιξη της τέχνης και των καλλιτεχνών.
 
Καλούμε όλα τα φοιτητά στην πρώτη ανοιχτή συνέλευση της Κατάληψης Κεντρικό Κτήριο Τ.ΗΧ.ΕΙ. στις 3.30 μ.μ.”
 
 
φωτό από την πρόσφατη κινητοποίηση των φοιτητών για την υποβάθμιση των πτυχίων των καλλιτεχνών 
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!