Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ: 17 άτομα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ – Ποιοι επιβεβαιώνονται

Συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Κύριο θέμα συζήτησης, εκτός των ενδιαφερομένων ως υποψήφιοι στις εθνικές εκλογές του κόμματος την Κέρκυρα, ήταν η έγκαιρη προετοιμασία των στελεχών και της Νομαρχιακής στην Κέρκυρα για τις εθνικές εκλογές, σε ενδεχόμενο αιφνιδιασμού.

Εξηγώντας τι σημαίνει αυτό, ο Συντονιστής Χρ. Μωραΐτης σε δηλώσεις του το πρωί της τρίτης στην ΕΡΤ Κέρκυρας, ανέφερε πως μπορεί ο Πρωθυπουργός να δηλώνει και να επαναλαμβάνει πως οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, ωστόσο δεν αποκλείει ο ΣΥΡΙΖΑ αιφνιδιασμό, με τις εκλογές τελικώς να γίνονται τον Σεπτέμβριο. “Άλλωστε ο κ. Μητσοτάκης μας έχει συνηθίσει σε αιφνιδιασμούς” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μωραΐτης.

 

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι από την Κέρκυρα

Στο μεταξύ χθες, ολοκληρώθηκε η κατάθεση εκδήλωσης ενδιαφέροντος των υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα. Οι υποψηφιότητες απεστάλησαν στην Κουμουνδούρου όπου εκεί θα ληφθεί και η τελική απόφαση στελέχωσης του τοπικού ψηφοδελτίου το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες του kerkyrasimera.gr πρόκειται για 17 άτομα εκ των οποίων επιβεβαιώνονται όσα ακούγονταν το τελευταίο διάστημα ενώ υπάρχουν και νέα πρόσωπα, όχι ευρέως γνωστά. Μεταξύ των άλλων, ως υποψήφιοι προτάθηκαν ή αυτοπροτάθηκαν οι: Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Κώστας Παυλίδης, Μαρία Γονίδη, Φοίβος Κακαβίτσας, Κώστας Κιτσάκης, Νικολέτα Πανδή, Ευγένιος Βλάσσης, Ευγένιος Κουλούρης, Αλέκος Μιχαλάς και Κώστας Γκούσης.

 

Κ. Παυλίδης: Δεν αυτοπροτάθηκα

Διευκρινιστικά, να τονιστεί πως ο πρώην βουλευτής Κώστας Παυλίδης προτάθηκε από συντρόφους του να είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και σε καμία περίπτωση δεν αυτοπροτάθηκε. Μάλιστα, δηλώνει το εξής: “Σχετικά με  δημοσιεύματα περί αυτοπρότάσεως μου για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις επερχόμενες εκλογές αισθάνομαι την ανάγκη, σε αποκατάσταση της αξιοπιστίας των σημερινών ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας, να δηλώσω ότι δεν υπήρξε πρόταση από εμένα για τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο. Η πρόταση για την συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο έγινε από μέλη του κόμματος. Το δηλώνω δημόσια γιατί δεν είμαι και δεν υπήρξα ποτέ  πολιτικός οπαδός της πρακτικής των αυτοπροτάσεων σε θεσμικές θέσεις. Είναι μια προσωπική μου στάση και δεν ενέχει κριτικής σε όσους επιλέγουν να αυτοπροταθούν σε ανάλογες διαδικασίες.”

 

 

Να θυμίσουμε πως η  επιτροπή ψηφοδελτίων του κόμματος απέστειλε εγκύκλιο στις νομαρχιακές για να σταλούν οι προτάσεις για την κατά τόπους στελέχωση των ψηφοδελτίων του κόμματος. Οι καταθέσεις υποψηφιοτήτων είχαν καταληκτική ημερομηνία την 11η Ιουλίου.
Βέβαια την τελική απόφαση δε θα τη λάβουν οι νομαρχιακές, αλλά η επιτροπή ψηφοδελτίων και σε πολλές περιπτώσεις ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει για πολλές περιπτώσεις προσωπική εικόνα.

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!