Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ: 43 εκπαιδευτικοί εκτός Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων λόγω νόσησης – Τι ζητά ο ΣΕΠΕ

Δεδομένης της έκτασης των ιώσεων αυτήν την περίοδο, δεκάδες εκπαιδευτικοί απουσιάζουν από τα σχολεία της Κέρκυρας. Ταυτόχρονα μόνο χθες, Τρίτη, απουσίαζαν 43 εκπαιδευτικοί από τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Α. Κουρσάρης:
 
Η κατάσταση στα σχολεία της Κέρκυρας
Απουσιάζει σταθερά (αποτυπώνεται σε κάθε καταγραφή) μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων το 15% περίπου των μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Για πρώτη φορά (!) σήμερα ζητήθηκε επίσημα από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας η καταγραφή των κενών που έχουν προκύψει εξαιτίας των εκπαιδευτικών που νοσούν.
43 εκπαιδευτικοί απουσίαζαν από τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία της Κέρκυρας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα σε δύο 6θεσια δημοτικά σχολεία απουσίαζαν ταυτόχρονα 4 ή και 5 εκπαιδευτικοί!
Είναι εμφανής και προκλητική η αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας για την ομαλή λειτουργία των σχολείων, που διασφαλίζεται μόνο χάρη στον προσωπικό αγώνα, το φιλότιμο και την αγωνία των εκπαιδευτικών. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την κάλυψη των κενών που θα δημιουργηθούν στα σχολεία από εκπαιδευτικούς που θα νοσήσουν! Προφανώς με αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να γίνει μάθημα!
Φυσικά η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη εξαιτίας της ανεπαρκούς κάλυψης των αναγκών με το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας από την πλευρά των δήμων με το πρόβλημα να είναι οξύτατο στην Κεντρική Κέρκυρα.
Είναι επιτακτική η ανάγκη άμεσων προσλήψων αναπληρωτών συναδέλφων/-ισσών αποκλειστικά για τα έκτακτα λειτουργικά κενά και οι προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας.
Πρέπει να δοθούν άμεσες λύσεις τώρα!
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!