Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ: 5/10 η συζήτηση για το άλσος της Γαρίτσας – Καλόγερος: Θα κοπούν λιγότερα από 70 δέντρα

Στις 5 Οκτωβρίου θα συζητηθεί τελικά στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας το θέμα της ανάπλασης της Γαρίτσας, μετά από την πρόταση που κατέθεσε συμβιβαστικά ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής και αποδέχθηκε η δήμαρχος Μερόπη Υδραίου.

Προηγήθηκε μεγάλη ένταση στη χθεσινή συνεδρίαση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των επίκαιρων ερωτήσεων, όπου συζητήθηκε η ερώτηση της ΛΑΣΥ δια του επικεφαλής της Γιάννη Μπορμπότη που έθεσε τα ζητήματα της δημιουργίας της πίστας skateboard και της κοπής των δέντρων στο άλσος.

Ο κ. Μπορμπότης έθεσε θέμα αναξιοπιστίας των στελεχών της δημοτικής αρχής αφού αλλά έχουν γραφτεί και διαφορετικοί αριθμοί των δέντρων που πρόκειται να κοπούν και ξεριζωθούν έχουν δημοσιοποιηθεί. Παράλληλα, τόνισε ότι σχετικά με το skateboard, μπορεί να τροποποιηθεί η μελέτη για να δημιουργηθεί η πίστα σε άλλο σημείο πλην του άλσους, καθώς το δημοτικό συμβούλιο έχει εγκρίνει πολλές φορές τροποποιήσεις μελετών.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος μίλησε για κοπή 101 δέντρων και κάτω και όχι 190, 200 ή 300 όπως έχει ακουστεί. Μάλιστα, έκανε λόγο για δυναμική κατάσταση αφού οι αρμόδιοι γεωπόνοι θα εξετάζουν κάθε δέντρο ξεχωριστά προτού κοπεί ώστε να διαπιστωθεί ότι όντως πρέπει να αφαιρεθεί επειδή είναι είτε άρρωστο είτε επικίνδυνο. Μέχρι στιγμής, η εκτίμηση των γεωπόνων κάνει λόγο για κοπή 70 το πολύ δέντρων και, ίσως στο τέλος, ακόμα λιγότερων. Επίσης, η αντικατάστασή τους θα γίνει με κατάλληλα δέντρα που είναι εγκεκριμένα από τις αρμόδιες υπηρεσίες και όχι με αυτά που αναφερόντουσαν στα αρχικά στάδια της μελέτης. Ο κ. Καλόγερος επ΄ αυτού ανέφερε πως εισακούστηκαν οι αντιρρήσεις και οι επισημάνσεις μετά από δημοσιεύματα σε σχέση με την καταλληλότητα των προβλεπομένων δέντρων προς φύτευση και αποφασίστηκε να μην χρησιμοποιηθούν αυτά που αρχικά είχαν προγραμματιστεί αλλά άλλα, αντίστοιχα, που επιτρέπονται με βάση τη μορφολογία της περιοχής.

 

 

 

Με πληροφορίες από την ΕΡΤ Κέρκυρας

 
 
 
 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!