Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ: H χορωδία του Καλλιτεχνικού Συλλόγου Αη Μαθιά ξανά στην Σερβία

Μετά από διόμιση χρόνια οι χορωδοί του Καλλιτεχνικού Αη Μαθιά είχαν την ευκαιρία να τραγουδήσουν στην Σερβία, σε σύμπραξη με την Συμφωνική ορχήστρα  Μίκης Θεοδωράκης και το φωνητικό Covertura.
Τρεις υπέροχες συναυλίες, σε τρεις μαγευτικές αίθουσες.  Αρχικά στο Βελιγράδι στις 11 του Νοέμβρη στην μαγευτική Zala Dvorana. Σε μιά κατάμεστη αίθουσα, μπροστά σε 1.200 θεατές. Την επόμενη μέρα στο Novi Sad της αυτόνομης Επαρχίας της Voivodina  όπου  όλοι οι συντελεστές είχαν την τιμή να βρεθούν στον ίδιο χώρο, στο ίδιο θέατρο ( στο Εθνικό Θέατρο )  όπου πριν χρόνια ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης διηύθυνε και τιμήθηκε. Η τελευταία συναυλία δόθηκε την Κυριακή 13 Νοέμβρη στην πανέμορφη  αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού μεγάρου της πόλης Subotica κοντά στα Σερβοουγγρικά σύνορα. Συνολικά, περισσότερα από 2.000 άτομα ταξίδεψαν  μουσικά στην χώρα μας, και το ασταμάτητο χειροκρότημα τους μας γέμισε συγκίνηση, χαρά  και καλλιτεχνική ικανοποίηση.
Oι συναυλίες αυτές οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν με   πρωτοβουλία και συνδρομή του Κερκυραϊκού σύνδεσμου ΕλληνοΣερβικής φιλίας και του Ορθόδοξου Πατριαρχείου Σερβίας με σκοπό τα έσοδα από τα εισιτήρια ( 20 Ευρώ το άτομο )  να διατεθούν γιά  την δημιουργία κατασκήνωσης στο νησί μας ( έχει βρεθεί ο χώρος )  όπου τα  παιδιά  της Σερβίας  θα μπορούν οργανωμένα  να έρχονται  στις διακοπές τους.


Οι Χορωδοί, τα μέλη και το Δ.Σ του συλλόγου “Αη Μαθιάς” θα επιθυμούσαν να ευχαριστήσουν το Δ.σ του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ελληνοσερβικής φιλίας  και προσωπικά τον Πρόεδρο του Ζέλικο Πόποβιτς και τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του Πατριαρχείου Σερβίας Ντμίτρι Στικιτς γιά την πρόσκληση, και την διεκπεραίωση όλων των ζητημάτων παραμονής στην Σερβία. Επίσης  τον Μαέστρο της Συμφωνικής Μίκης Θεοδωράκης Ηλία Γκογκίδη, και την Μαέστρο του Φωνητικού συνόλου Covertura γιά την ὀμορφη και αποδοτική συνεργασία.
 ( Στην αποστολή συμμετείχε και ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Κωσταντίνος Λέσσης , όπως και ο πρώην Δήμαρχος Κερκυραίων Σωτήρης Μικάλεφ )
 
 
 
 
 
.
           
 
 
 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!