Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κινητοποίηση στο Μαράσλειο- «Όχι» νήπια σε κοντέινερ (βίντεο)

Κινητοποίηση για τον τρόπο που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας τη δίχρονη προσχολική αγωγή/εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο “Μαράσλειο” από το σύλλογο δασκάλων και την Ένωση Γονέων.

Η δίχρονη προσχολική αγωγή θεωρείται υποχρεωτική τα τελευταία τέσσερα έτη. Παρ’ όλα αυτά, οι διαμαρτυρόμενοι τονίζουν ότι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας δεν προχώρησε στις απαραίτητες δράσεις δίνοντας προσωρινή λύση με την χρήση των κοντέινερ τα οποία λειτουργούν ως αίθουσες διδασκαλίας.

Οι καταγγέλοντες υποστηρίζουν ότι είναι απαραίτητο να ανεγερθούν τουλάχιστον 12 αίθουσες  επιπλέον ώστε να λειτουργήσει το δίχρονο νηπιαγωγείο. Ειδικότερα, υποστηρίζουν ότι επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί σχέδιο το οποίο επιδιώκει να στεγάσει περισσότερα από 240 νήπια και προνήπια της πόλης και των περιαστικών περιοχών σε κοντέινερ δίχως να προβλέπει μόνιμη λύση στέγασης. Συνεπώς, περίπου το 40% των μαθητών των δημοσίων νηπιαγωγείων περιορίζεται σε 12 κοντέινερ, εκ των οποίων τα 8 θα τοποθετηθούν σε αυλές άλλων σχολικών μονάδων.

Ο πρόεδρος ΣΕΠΕ

Στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε, ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ, Κουρσάρης Αντώνης δήλωσε: «Τέσσερα χρόνια μετά τη θεσμοθέτηση της δίχρονης προσχολικής αγωγής ο Δήμος Κεντρικής  Κέρκυρας δεν έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες υποδομές προκειμένου να στεγάσει όλα τα νήπια και προνήπια στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας και στις περιαστικές περιοχές. Το 40% των νηπίων και προνηπίων κάνουν μάθημα σε τσίγκινα κουτιά, τα οποία το καλοκαίρι γίνονται φούρνοι ενώ τον χειμώνα μετατρέπονται σε ψυγεία. Ο ΣΕΠΕ δεν μπορεί να ανεχτεί αυτές τις συνθήκες για τα παιδιά μας»

Συνάντηση με Μεταλληνό

Ως αποτέλεσμα της κινητοποίησης ακολούθησε και λόγω απουσίας της δημάρχου, συνάντηση εκπροσώπων και εκπαιδευτικών με τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Δημήτριο Μεταλληνό προκειμένου να βρεθεί μια άμεση και λειτουργική λύση.

 

ΝΑΝΣΥ ΔΟΡΔΟΚΙΔΟΥ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!