Quantcast
SLIDERΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣΤΙΒΟΣ / ΔΡΟΜΟΣ

«Κλείδωσε» η συμμετοχή της Σπ. Καρύδη στο Ευρωπαϊκό Α/Γ στίβου

Η συμμετοχή της Σπυριδούλας Καρύδης στην Ελληνική εθνική ομάδα για το  Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα (4-7 Μαρτίου 2021) στο Τορούν της Πολωνίας επιβεβαιώθηκε την Πέμπτη (25/2/21) από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Αυτή είναι η πρώτη παρουσία κερκυραίας αθλήτριας σε Ευρωπαϊκό Ανδρών-Γυναικών. Υπενθυμίζουμε ότι η αθλήτρια του Κερκυραϊκού, λόγω σπουδών στην οδοντιατρική σχολή, έχει μετακομίσει στην Αθήνα και γυμνάζεται στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ υπό την επίβλεψη του ομοσπονδιακού τεχνικού Γιώργου Πομάσκι. Ωστόσο την πόρτα για το ντεμπούτο της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση στίβου, το πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών την άνοιξαν οι επιδόσεις των δύο τελευταίων χρόνων 2019 και 2020 με προπονητή τον κερκυραίο Παύλο Σκορδίλη.

Να σημειωθεί ότι σε  κάθε αγώνισμα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος συμμετέχουν μέχρι 3 αθλητές-τριες από κάθε χώρα, αρκεί να έχουν επιτύχει (μέχρι και 24/2/21) τα όρια σε ανοιχτό στίβο το 2019 ή κλειστό & ανοιχτό στίβο το 2020 και μέχρι 24 Φεβρουαρίου 2021, στους επισημοποιημένους από την ΕΑΑ αγώνες.  Ωστόσο σε περίπτωση, που δεν συμπληρώνεται ο προβλεπόμενος αριθμός αθλητών-αθλητριών σε κάποιο αγώνισμα, τότε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία προσκαλεί κατά σειρά τους αθλητές, που έπονται στην κατάταξη του Ευρωπαϊκού ράκινγκ κάθε αγωνίσματος ξεχωριστά. Ειδικότερα στην περίπτωση της αθλήτριας του Κερκυραϊκού,  το όριο συμμετοχής στο τριπλούν του Ευρωπαϊκού ήταν 14.30μ. Η Σπυριδούλα Καρύδη το καλοκαίρι του 2019 με άλμα στα  14.00μ στο Μπορός της Σουηδίας κατέκτησε  το χρυσό ευρωπαϊκό μετάλλιο στην κατηγορία Κ20. Ενώ το καλοκαίρι του 2020 στο μίτινγκ αλμάτων της Καλλιθέας με άλμα 14.12μ βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ.  Οι επιδόσεις αυτές την κατέτασσαν ψηλά στο ράκινγκ του τριπλούν, μεταξύ των ευρωπαίων αθλητριών και ως εκ τούτου πήρε το πράσινο φως της ΕΑΑ για το Ευρωπαϊκό. Φέτος η κερκυραία αθλήτρια συμμετείχε στο Πανελλήνιο κλειστού στίβου στο ΣΕΦ κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν με επίδοση 13.72μ και το ασημένιο στο μήκος με 6.13μ. Στόχος της Σπυριδούλας Καρύδη, η βελτίωση του ατομικού της ρεκόρ και το πλασάρισμα στην εξάδα στον τελικό του αγωνίσματος.

Η Ελλάδα με 20 αθλητές-τριες

Η Ελλάδα θα είναι παρούσα στην 36η στάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στο Τορούν της Πολωνίας, που φιλοξενεί τη διοργάνωση για δεύτερη φορά, πολλά χρόνια από το μακρινό 1975, όπου η διοργάνωση είχε γίνει στην πόλη Κατοβίτσε. Η χώρα μας φιλοξένησε τη διοργάνωση το 1985 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η Ελλάδα  έχει συμμετοχή στις 34 από τις 35 διοργανώσεις, που έχουν διεξαχθεί από το 1970 και η μόνη απουσία της καταγράφηκε στη διοργάνωση του 1979. Η διοργάνωση έγινε για πρώτη φορά το 1970, ωστόσο από το 1981 κι έπειτα απέκτησε τη σημερινή της μορφή, αφού διεξάγεται ανά δύο χρόνια. Στο διάστημα αυτό η εθνική μας ομάδα έχει κατακτήσει έξι χρυσά, 15 ασημένια και 12 χάλκινα μετάλλια σε σύνολο 13ων διοργανώσεων, όπου αθλητής ή αθλήτρια κατάφερε να έχει παρουσία στο βάθρο των νικητών. Ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε την Ελληνική αποστολή για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Τορούν, την οποία αποτελούν συνολικά 20 αθλητές-τριες (9 Άνδρες και 11 Γυναίκες).

Άνδρες
60 μ.: Κώστας Ζήκος (ΓΕΑ Τρικάλων)
Γιάννης Νυφαντόπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος)
1.500 μ.: Ανδρέας Δημητράκης (Παναξιακός ΑΟ)
60 μ. εμπ.: Κώστας Δουβαλίδης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος)
Επί κοντώ: Κώστας Φιλιππίδης (Πανελλήνιος ΓΣ)
Μήκος: Μίλτος Τεντόγλου (ΓΣ Κηφισιάς)
Αλέξανδρος Περιστέρης (ΓΑΣ Παιανίας)
Τριπλούν: Δημήτρης Τσιάμης (ΟΣΦΠ)
Νίκος Ανδρικόπουλος (ΑΕ Μεσογείων)

Γυναίκες
60 μ.: Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης)
Μαρία Γάτου (ΠΑΟΚ)
Κέλλυ Σαμάνη (Αίολος Μακεδονίας)
400 μ.: Ειρήνη Βασιλείου (ΑΕ Μεσογείων)
800 μ..: Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (Παναθηναϊκός ΑΟ)
1.500 μ.: Αναστασία Μαρινάκου (ΓΕΑ Τρικάλων)
60 μ. εμπ.: Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΑΟ Κάλλιστος)
Ύψος: Ιωάννα Ζάκκα (ΑΟ Φιλοθέης)
Επί κοντώ: Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων)
Τριπλούν: Βούλα Παπαχρήστου (ΑΟ Κάλλιστος)
Σπυριδούλα Καρύδη (ΓΣ Κερκυραϊκός)

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!