Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Κλιμάκιο της ΔΕΕΠ ΝΔ Κέρκυρας στον Αντιπεριφερειάρχη Κ. Ζορμπά

Την Τετάρτη  1η Δεκεμβρίου αντιπροσωπεία της ΔΕΕΠ Κέρκυρας με επικεφαλής τον Πρόεδρο Σπύρο Παντελιό και αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο Ανδρέα Μέριανο, την Γραμματέα Βασιλική Ζάχου και τον Υπεύθυνο Στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της ΔΕΕΠ Φώντα Πουλή επισκέφτηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας  Κώστα Ζορμπά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης  ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της ΔΕΕΠ για μια σειρά από θέματα μεταξύ άλλων:

-Για τις παρεμβάσεις που έγιναν μετά από τις καταστροφές που προξένησε στην Π.Ε Κέρκυρας η κακοκαιρία «Μπάλλος»

«Εχουν γίνει παρεμβάσεις μετά τη κακοκαιρία σε περισσότερα από 140 σημεία, σε αυτά που δημιουργήθηκε  πρόβλημα, αλλά και σε σημεία που δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα αλλά είχαν να καθαριστούν πολλά χρόνια».

Για τις αποζημιώσεις των πληγέντων είπε ότι «οι αυτοψίες που διενεργεί η Π.Ε. Κέρκυρας συνεχίζονται, από τις 212 έχουμε κάνει τις 140, το πλάνο μας είναι έως τις 10 Δεκεμβρίου να έχουμε τελειώσει με τις αυτοψίες, έτσι ώστε να έχουμε ετοιμάσει τους φακέλους και να αποσταλούν τμηματικά στο Υπ. Οικονομικών».

Για τις Αθλητικές εγκαταστάσεις είπε: «Έχουμε μπει στη διαδικασία να επισκευάσουμε 4 γήπεδα συν το τμήμα του γηπέδου μπάσκετ του Κ.Γ.Σ. επίσης  προβλέψαμε στο προϋπολογισμό του 2022 μελέτη και κατασκευή στεγάστρων στο ΕΑΚ ένα αίτημα πολλών χρόνων, για να μπορούν τα παιδιά να προπονούνται και έξω».

Για την επισκευή του περιφερειακού οδικού δικτύου «εχουν δημοπρατηθεί μια σειρά από έργα και μέσα στο επόμενο τρίμηνο για να ξεκινήσει η διαδικασία αποκατάστασης του 55% με 60% του οδικού δικτύου που βρίσκεται στο χώρο ευθύνης της Π.Ε Κέρκυρας, ενώ το κάθε τμήμα μετά την επισκευή του θα παραδίδεται στην κυκλοφορία με διαγράμμιση, αντιπλημμυρικά έργα και μπάρες όπου απαιτείται».

Για τα φανάρια (φωτεινούς σηματοδότες) «υπάρχει εργολαβία 1,5 εκ. ευρώ η οποία δημοπρατείται για νέα φανάρια συν 500 χιλ. ευρώ που έχουμε κρατήσει για τη συντήρηση αυτών που υπάρχουν σήμερα»

Για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στα φανάρια με τις συνεχής βλάβες : «Οφείλονται στην παλαιότητα του συστήματος, κάθε φορά που βγαίνουν εκτος τα φανάρια σε ένα σηματοδοτούμενο κόμβο  άμεσα αποστέλλεται η ηλεκτρονική πλακέτα στην Αθήνα για επισκευή και επανατοποθετείται μόλις επιστραφεί»..

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Σπύρος Παντελιός ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Κέρκυρας για την ενημέρωση και τον συνεχάρη για το έργο που επιτελεί ο ίδιος καθώς και όλες οι υπηρεσίες της Π.Ε. Κέρκυρας.

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!