Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Κλιμάκιο του Δήμου Β. Κέρκυρας σε ελαιοτριβεία της περιοχής

Με αφορμή την κορύφωση της ελαιοκομικής περιόδου, κλιμάκιο του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας αποτελούμενο από τους κ.κ :Αντιδήμαρχο Κυκλικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος Σπυριδούλα Κόκκαλη, Καθαριότητας, Μηχανολογικού εξοπλισµού, Πολιτικής Προστασίας και Πρασίνου  Θεοφάνη Σκέμπρη και τον προϊστάμενο πολιτικής προστασίας του Δήμου ξεκίνησε –αρχής γενομένης την Τρίτη 5-1-2021- επισκέψεις σε όλα τα ελαιοτριβεία.

Οπως αναφέρει ο δήμος, κατά τη διάρκεια των επισκέψεών τους, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους ελαιοτριβείς και με παραγωγούς, τόσο για τα περιβαλλοντικά θέματα με κυρίαρχο των θέμα των αποβλήτων , όσο και για την πορεία της ελαιοκομικής περιόδου υπο τη σκιά και την αυστηρή τήρηση των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας covid-19.

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η επεξεργασία των αποβλήτων είναι μονόδρομος. Σημειωτέον ότι στην κατεύθυνση συνολικής αντιμετώπισης του προβλήματος και στην   εξεύρεση λύσεων κινείται η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με τις αρμόδιες υπηρεσίες της.

 Τονίστηκε επίσης, ότι η ελαιοκομική περίοδος εξελίσσεται ομαλά σε όλο το Δήμο και τα πρώτα δείγματα δείχνουν ικανοποιητική παραγωγή όχι μόνο ποσοτική αλλά και εξαιρετικής ποιότητας ελαιολάδου σε υψηλό ποσοστό, ενώ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί είναι πολλά και αφορούν στις χαμηλές τιμές διάθεσης του ελαιόλαδου κ.λ.π.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του Δήμου επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά ότι  η Δημοτική Αρχή Βόρειας Κέρκυρας είναι δίπλα σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες  του κλάδου,  πάντα στην κατεύθυνση εξεύρεσης των λύσεων με σύγχρονους όρους και βάσει των υφιστάμενων περιβαλλοντικών προδιαγραφών και προϋποθέσεων.

 

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!