Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Κουμ-Κουάτ: Κωμωδία με Κερκυραίους ήρωες που ανέβηκε τον Απρίλιο του 2019 (video)

Tο «Κουμ Κουάτ» του Γιάννη Καλαβριανού και της Μαρίας Κοσκινά είναι ένα καλογραμμένο θεατρικό πόνημα, με όλα τα εφόδια που στελεχώνουν μια παράσταση διαλεχτή, ιδιάζουσα, με πολιτικές πινελιές και ψυχαγωγικές φιλοδοξίες.

Το έργο των Γιάννη Καλαβριανού και Μαρίας Κοσκινά «Κουμ Κουάτ», παρουσιάστηκε την Άνοιξη του 2019 στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, μια παραγωγή της εταιρείας θεάτρου Sforaris.

Βρισκόμαστε εν μέσω της δικτατορίας στην Ελλάδα, την Κυριακή του Πάσχα, 9 Απριλίου 1972. Ένα ζευγάρι λέει ψέματα, για να μην αναγκαστεί να ξαναπάει στο χωριό. Και ενώ πιστεύουν πως τα έχουν καταφέρει να μείνουν έστω και για μία ημέρα μόνοι, αρχίζουν να καταφθάνουν πρώην εραστές, χουντικοί, ένα τάγμα φαντάρων με σούβλες και αρνιά και μία αγάπη από το παρελθόν.
Δύο ηθοποιοί, ο Γιώργος Γλάστρας και η Μαρία Κοσκινά, υποδύονται όλους τους χαρακτήρες του έργου, πραγματοποιώντας επί σκηνής αστραπιαίες ολικές μεταμορφώσεις σε μία φάρσα απολύτως χορογραφημένου ρυθμού και ιδιάζουσας κατασκευής, για μία εποχή που υπήρξε εξίσου αστεία όσο και επικίνδυνη.

 

“Κουμ κουάτ”

των Γιάννη Καλαβριανού-Μαρίας Κοσκινά
Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός
Σκηνικά: Τίνα Τζόκα
Κοστούμια: Βάνα Γιαννούλα
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Επιμέλεια κίνησης – Βοηθός σκηνοθέτη: Αλεξία Μπεζίκη

Βοηθός σκηνοθέτη: Αναστασία Μποζοπούλου

Παίζουν: Γιώργος Γλάστρας, Μαρία Κοσκινά

Βιντεοσκόπηση-μοντάζ: Κωνσταντίνος Οικονόμου

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!