Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Κροκίδης: Ανοίγει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων υπαγωγής στο «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη»

Τον Απρίλιο θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη» από νοικοκυριά και αγρότες. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αναφέρεται με σχετική του δήλωση ο πολιτευτής της ΝΔ Σπύρος Κροκίδης 

  • Η επιδότηση του φωτοβολταϊκού φτάνει έως και 75% για νοικοκυριά και 60% για τους αγρότες, με όριο τις 16 χιλ. ευρώ για νοικοκυριά και 10 χιλ. ευρώ για αγρότεςενώ οι δικαιούχοι του προγράμματος – σύμφωνα με το ΥΠΕΝ- θα μπορέσουν να δουν εξοικονόμηση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος που αγγίζει τις 3 χιλ. ευρώ ετησίως.
  • Ο Οδηγός του προγράμματος αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του υπουργείου https://ypen.gov.gr/fotovoltaika-sti-stegi/.
  • Σημειώνεται ότι τα νοικοκυριά θα πρέπει υποχρεωτικά να εγκαταστήσουν μαζί με το φωτοβολταϊκό και μπαταρία – με επιδότηση του κόστους έως και 100 % – ενώ για τους αγρότες δεν ισχύει αυτή η υποχρέωση.
  • Προβλέπεται επίσης ειδική μέριμνα για τα ευάλωτα νοικοκυριά με τη διάθεση 35 εκατομμυρίων ευρώ αποκλειστικά για αυτούς, ενώ προβλέπεται ειδικό bonus 10% για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες.
  • Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος, ύψους 200 εκατ. ευρώ, από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, κατανέμεται σε τέσσερις κατηγορίες:
  • Αποκλειστικά για ευάλωτα νοικοκυριά: 35 εκατ. ευρώ.
  • Αποκλειστικά για πολίτες με ατομικό εισόδημα <= 20,000 € ή οικογενειακό εισόδημα <= 40,000 €: 85 εκατ. ευρώ.
  • Αποκλειστικά για πολίτες με ατομικό εισόδημα > 20,000 € ή οικογενειακό εισόδημα > 40,000 € : 50 εκατ. ευρώ.
  • Αποκλειστικά για επαγγελματίες αγρότες ή αγρότες ειδικού καθεστώτος: 30 εκατ. ευρώ.
  • Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΔΕΔΔΗΕ με χρήση των κωδικών TAXISNET.
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!