Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Κροκίδης: «Υπερήφανοι για τους Κερκυραίους μέλη της Ε.Ο.Δ που επιχείρησαν στις σεισμόπληκτες περιοχές στα βάθη της Ασίας»

Με τους δυό Κερκυραίους εθελοντές, μέλη της ΕΟΔ που επιχείρησαν σε σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας, συναντήθηκε (και) ο πολιτευτής της ΝΔ Σπ. Κροκίδης. Συμφωνα με τη σχετική του ανακοίνωση: Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τους δύο συμπατριώτες μας μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, τον κύριο Ανδρέα Κορίκη και τον κύριο Ανδρέα Μουζακίτη οι οποίοι έσπευσαν, μαζί με τους υπολοίπους διασώστες της Ε.Ο.Δ, να προσφέρουν, ανιδιοτελώς και με ηρωισμό  τις υπηρεσίες τους στους πληγέντες συνανθρώπους από τον Εγκέλαδο στα βάθη της Ασίας.

Αισθάνθηκα την ανάγκη  να εκφράσω τα συγχαρητήρια, αλλά και τον θαυμασμό μου, για το περίσσευμα αλτρουισμού και αυταπάρνησης που διαθέτουν, κάτι που έχουν αποδείξει όποτε παρέστη ανάγκη στο παρελθόν, γεγονός που τους καθιστά μια πολύτιμη «ασπίδα» του κοινωνικού συνόλου και παράλληλα φάρο ελπίδας και ανθρωπιάς.

Οι εμπειρίες που τους συνοδεύουν από την παρουσία τους στο πεδίο της ολιστικής καταστροφής που προκάλεσε ο Εγκέλαδος, με τις δυο ισχυρές δονήσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να ισοπεδώσουν πόλεις, στις οποίες ουσιαστικά «πάγωσε» ο χρόνος και να ανατρέψουν τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων, πραγματικά συγκλονιστικές. Αλλά και χρήσιμες, υπό την έννοια ότι η μεθοδολογία που εφαρμόζουν άλλες αντίστοιχες εθελοντικές  ομάδες διάσωσης του εξωτερικού, με προηγμένα συστήματα στον εθελοντισμό και στη διάσωση, θα πρέπει να αποτελέσουν για εμάς πρότυπα για να υιοθετήσουμε το δικό τους σύγχρονο παράδειγμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Συνάντηση Υδραίου με τους Κερκυραίους διασώστες που επιχείρησαν στην Τουρκία 

Στο πλαίσιο αυτό θεωρώ δίκαιο το αίτημα τους για να τους παραχωρηθεί από την αυτοδιοίκηση, περιφερειακά της πόλης, ένα οίκημα για την φύλαξη του εξοπλισμού τους.

Στην εποχή της κλιματικής κρίσης και των ακραίων φυσικών φαινομένων, οφείλει η συντεταγμένη και ευνομούμενη πολιτεία, σε όλες της εκφάνσεις της, να σχεδιάσει ένα στρατηγικό σχέδιο για να θωρακιστεί απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα.

Φρονώ ότι θα ήταν χρήσιμο και επιβεβλημένο με πρωτοβουλία της Α! βάθμιας και Β! βαθμιας αυτοδιοίκησης η πραγματοποίηση μιας ημερίδας, για την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, με στόχο την ανάληψη της δρομολόγησης των διαδικασιών για τη διαμόρφωση μιας διαδραστικής σχέσης επικοινωνίας και ενός δικτύου συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων και οργανισμών που θα καταλήγει στη διαμόρφωση και κατάρτιση ενός στρατηγικού σχεδιασμού”.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!