Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Κ. Παυλίδης: Στη «Διαύγεια» η απόφαση για τις συντάξεις χηρείας

 Ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Παυλίδης ενημέρωσε ότι αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η υπουργική απόφαση που προβλέπει την άρση του ηλικιακού ορίου για τις συντάξεις χηρείας και την επαναφορά του ποσοστού του επιζώντος συζύγου στο 70% της σύνταξης του θανόντος.

  «Παράλληλα, με απόφαση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσου Πετρόπουλου, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», ορίζεται ως μοναδικός όρος για τη λήψη σύνταξης, λόγω θανάτου, των νομίμων τέκνων, των υιοθετηθέντων και όσων εξομοιώνονται με αυτά, να είναι άγαμα και να μην έχουν συμπληρώσει το 24ο έτος της ηλικίας τους. Όπως συγκεκριμένα αναφέρει η απόφαση “προς τα άγαμα τέκνα κρίνεται ότι εξομοιώνονται και τα διαζευγμένα και, επομένως, αποτελούν δικαιοδόχα πρόσωπα, με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν τελέσει άλλον γάμο, δεδομένου ότι, σύμφωνα με τη συνταγματική επιταγή για την προστασία της οικογένειας, τον σκοπό και το πνεύμα του νόμου και τα διαζευγμένα τέκνα ανήκουν, όπως και τα άγαμα, στα μέλη οικογένειας που ο νομοθέτης θέλει να προστατέψει”.

 Τέλος, με την παρούσα υπουργική απόφαση επισημαίνεται ότι αυτή η ρύθμιση, όπως και οι λοιπές ρυθμίσεις του άρθρου 19, εφαρμόζονται από τη δημοσίευση του ν. 4611/2019, ενώ συμπεριλαμβάνουν και όσες αιτήσεις συνταξιοδότησης έχουν εκδοθεί από τις 13 Μαΐου 2016 ή εκκρεμεί η έκδοσή τους.

 Πρόκειται για μια σημαντικά ευχάριστη εξέλιξη η οποία θα συμβάλλει περαιτέρω στην ουσιαστική ανακούφιση των δικαιούχων» αναφέρει ο κ. Παυλίδης.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!