Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

ΛΑ.ΣΥ. Ιονίων Νήσων: “Τι θα γίνει με το επί χρόνια εγκαταλελειμμένο Αλιευτικό Καταφύγιο Κατελειού;”

Επερώτηση της ΛΑΣΥ Ιονίων με την οποία ζητά απαντήσεις για το “επί χρόνια εγκαταλελειμμένο Αλιευτικό Καταφύγιο Κατελειού Κεφαλονιάς”

Η Επερώτηση
Ως Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε υποχρέωση μας να φέρουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το πρόβλημα με το εγκαταλελειμμένο Αλιευτικό Καταφύγιο του Κατελειού Κεφαλονιάς. Είναι ένα ακόμα ένα στοιχείο, της συνολικής εγκατάλειψης της περιοχής από την κυβέρνηση και την Περιφερειακή Αρχή (ΝΔ-ΚΙΝΑΛ) τόσο όσον αφορά το Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο, την αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία όσο και τον πρωτογενή τομέα. Πρόκειται για μια πανέμορφη περιοχή που αναπτύσσεται τουριστικά χάρη στις προσπάθειες των κατοίκων της που παλεύουν για την επιβίωσή τους.
Κοντεύουν 20 χρόνια από τότε που η πρώην Νομαρχία Κεφαλονιάς & Ιθάκης ανακοίνωσε την ένταξη της κατασκευής του Αλιευτικού Καταφυγίου του Κατελειού στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2000-2006» με προϋπολογισμό του έργου 2.200.000 εκ ευρώ. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την περιοχή και ιδιαίτερα για τους αλιείς όχι μόνο του Κατελειού αλλά και ολόκληρης της Κεφαλονιάς λόγω του σημείου που βρίσκεται.
Μετά από τα πρώτα κατασκευαστικά έργα, παρά την εναλλαγή Περιφερειακών Αρχών και κυβερνήσεων, έχει εγκαταλειφθεί και παραμένει κουφάρι για πάρα πολλά χρόνια, δημιουργώντας από τη μια δυσκολίες στους αλιείς και άσχημη εικόνα για την περιοχή από την άλλη.
Η Περιφερειακή Αρχή δια του αρμόδιου Αντιπερειφερειάρχη δήλωνε στις 09.01.2020 μεταξύ άλλων για «…την βελτίωση των υπαρχόντων αλιευτικών καταφυγίων (Κατελειού…), τον εκσυγχρονισμό με παγομηχανές, αποθήκες, εξηλεκτρισμό (πίλαρ)…».
Επίσης η Περιφερειακή Αρχή τον Νοέμβριο του 2021 έφερε στο Π.Σ. στην τροποποίηση του Προγράμματος Δράσης του 2021, χρηματοδότηση 7.500 ευρώ για την παροχή Επιστημονικών Υπηρεσιών για την αποπεράτωση του Αλιευτικού Καταφυγίου του Κατελειού Κεφαλονιάς.
Σήμερα, σχεδόν 20 χρόνια μετά, παραμένει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση σε μια υποδομή που είναι αρμοδιότητα και ευθύνη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Επερωτάται η κ. Περιφερειάρχης:
Γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει προχωρήσει το έργο;
Σε ποια χρηματοδότηση είναι ενταγμένο;
Τι ενέργειες έχετε κάνει για την άμεση ολοκλήρωση του;
Θα απαιτήσετε από την κυβέρνηση την στήριξή της στην ολοκλήρωση του;

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης
Ν. Γκισγκίνης, Δ. Κεφαλληνός, Ε. Κολυβά, Α. Μπαλού, Χ. Χαραλάμπους

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!