Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ

«Λες και ήταν χθες»- Συναυλία στο Αχίλλειο στις 5 Αυγούστου

 
O μαέστρος Αναστάσιος Στρίκος έχει παρουσιάσει αυτό το μαγικό ταξίδι στην «Μάντρα του Αττίκ», στα χρόνια του μεσοπολέμου με μεγάλη επιτυχία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Στην Κέρκυρα παρουσιάστηκε ακόμα μια φορά το 2009 στο Δημοτικό θέατρο Κέρκυρας.
Μια γοητευτική παράσταση που προσκαλεί το σημερινό κοινό ν’ αναβαπτιστεί σε ακριβές μνήμες και αισθήσεις που σφράγισαν την ευαισθησία μας. Μια χορταστική αναδρομή χωρίς διάθεση «ρετρό», αλλά με πολύ χιούμορ, σαρκασμό, τρυφερότητα και συγκίνηση. Μελωδίες και στίχοι που επηρέασαν όλους τους κατοπινούς δημιουργούς και συντρόφεψαν γενιές ολόκληρες στους έρωτες, τις χαρές και τις λύπες τους (Ζητάτε να σας πω, Παπαρούνα, Τα νιάτα, Είδα μάτια, Τα τελευταία γιασεμιά κ.ά.).
O Αττίκ και η εποχή του, ήχοι, φωνές, όργανα και μουσικές εξαίσιες, μορφές ενός ιδανικού θιάσου… Η «Μάντρα», η μουσική αυλή των θαυμάτων… Η «μεγάλη τέχνη των μικρών τραγουδιών» που εξακολουθεί να μας αφορά και να μας εμπνέει!
Τραγούδια όπως το “Χθες το βράδυ”, “Μαραμένα τα γιούλια και οι βιόλες”, “Ψαροπούλα”, “Λες και ήταν χθες” με σολίστ τη σοπράνο Ελπινίκη Ζερβού και το Βαρύτονο Πέτρο Καρύδη και με τη συνοδεία του “Ensemble Retro Corfu” υπόσχονται να μας ταξιδέψουν σε μία άλλη εποχή και να μας πάρουν μακριά από τα προβλήματα της καθημερινότητας.
Συμμετέχουν οι:
Ελπινίκη Ζερβού, σοπράνο
Πέτρος Καρύδης, βαρύτονος
Μουσική Διεύθυνση: Αναστάσιος Στρίκος
Ensemble Retro Corfu
Ναταλία Στρίκου, μαντολίνο
Ρεντόνα Κόλα, βιολί
Δημήτρης Αργυρός, κλαρινέτο
Αμβρόσιος Βλαχόπουλος, τσέλο
Γιάννης Κουτάγιαρ, κοντραμπάσο
Γιάννης Πατρίκιος, κρουστά
Αναστάσιος Στρίκος, πιάνο
Τη συναυλία διοργανώνει η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. και η Διεύθυνση του Αχίλλειου Μουσείου, και λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αχίλλειο, Μουσικά Δρώμενα 2021», με συνδιοργανωτή τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.
Ώρα προσέλευσης 20.30
Έναρξη της συναυλίας 21.00
Τόπος: Προαύλιο Μουσείου Αχιλλείου “έμπροσθεν της κεντρικής εισόδου του Ανακτόρου”
 
Θέτοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια και την προστασία όλων, θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης της Covid-19. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά εκδήλωση θα είναι 100 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κατά την είσοδο θα υπάρχει θερμομέτρηση.
 
Για κρατήσεις παρακαλούμε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα: 6937057268 – 6947029005
Στις εκδηλώσεις θα τηρηθεί απόσταση 1.5 μ. ανά κάθισμα.
Δεν θα πραγματοποιηθεί διάλειμμα.
Δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας.
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!