Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ

“Μάγεψε” ο Γιώργος Χατζηνάσιος στο Μον Ρεπό!

 Έχει χαρακτηρισθεί βιρτουόζος πιανίστας, άνθρωπος ορχήστρα, εξαιρετικός σολίστας άλλα είναι σίγουρο ότι όσοι είδαν την χθεσινοβραδινή παράσταση κατάλαβαν πόσο ΄λίγοι΄είναι αυτοί οι χαρακτηρισμοί για να περιγράψουν αυτόν το σπουδαίο συνθέτη!
 Το πιάνο του έβγαζε ήχο συμφωνικής ορχήστρας ενώ τα δάκτυλά του πάνω στα πλήκτρα κινούνταν με τρομερή ταχύτητα και εκπληκτική άνεση!!!
 Παρουσίασε όσες επιτυχίες του χωρούσαν στο περισσότερο από 2 ώρες πρόγραμμά του μέσα από τους δύο ερμηνευτές -οι συνεργάτες μου- όπως είπε, που στην εικόνα τους βλέπει κανείς ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό ζευγάρι, πολύ ταιριαστό τόσο φωνητικά όσο και σκηνικά και με εξαιρετική παιδεία.
Ο Σπύρος Κλείσσας μεταξύ άλλων ερμήνευσε καθηλωτικά ένα απόσπασμα από το μη δισκογραφημένο ακόμα ‘Μονόγραμμα’ του Ελύτη αμέσως μετά από ένα τραγούδι της ποιήτριας Σαπφούς που γράφτηκε πριν χιλιάδες χρόνια και μελοποιήθηκε από το συνθέτη πρόσφατα και ερμηνεύεται σε πρώτη εκτέλεση από την Αγάθη Κοσκινά στις εμφανίσεις της με το συνθέτη και αποτελεί μέρος της δισκογραφικής δουλειάς που ετοιμάζουν αμφότεροι με το συνθέτη όπως αποκάλυψε ο ίδιος!!!
Η πολυτάλαντη Κερκυραία μουσικός Αγάθη Κοσκινά, την οποία εκθείασε ο συνθέτης εκτός των φωνητικών της δυνατοτήτων και για το εξαιρετικό έργο της σαν μαέστρο, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο νησί με ολοκληρωμένη ερμηνευτική παρουσία δίπλα στο συνθέτη και όπως είπε και ο ίδιος είναι το νεό ανερχόμενο αστέρι στο τραγούδι.

 

 


Φωνή εντυπωσιακά δουλεμένη, με τεράστια έκταση έφερε εις πέρας το πολύ απαιτητικό ρεπερτόριο τραγουδιών που έχουμε ακούσει μέσα από φωνές που έχουν γράψει ιστορία στην Ελληνική μουσική(Μούσχουρη, Μαρινέλλα, Γαλάνη, Τσανακλίδου κ.α) και στο τέλος της παράστασης με τη συγκίνηση έντονη στο πρόσωπό της με περισσή ευγένεια ευχαρίστησε το κοινό για την παρουσία του και την υποστήριξή του και με απαράμιλλη ειλικρίνεια εξομολογήθηκε το πόσο άγχος είχε που μετά από τις εμφανίσεις της σε όλη την Ελλάδα με τους δύο ανθρώπους που αγαπά πολύ, ήρθαν και στη Κέρκυρα να παίξουν την παράστασή τους ευχαριστώντας το seven festival για την δυνατότητα που τους έδωσαν.
 Στη βραδιά συμμετείχαν οι χορωδίες της Αχαράβης και υπό τη διεύθυνση του εμβληματικού Μιχάλη Καποδίστρια οι χορωδίες Αγίου Ματθαίου και Παυλιάνας με τους χορωδούς των σωματείων να μιλούν για μια από τις ωραιότερες εμπειρίες της ζωής τους.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!