Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

ΜέΡΑ 25: “Άμεση αναγκαιότητα αποφόρτισης του εμβολιαστικού κέντρου στο ΓΝ Κέρκυρας”

 «Άμεση αναγκαιότητα αποφόρτισης του εμβολιαστικού κέντρου στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας» επισημαίνει με ερώτησή της στον υπ. Υγείας η βουλευτής ΜεΡΑ 25 Αν. Αττικής Μ. Απατζίδη.

Η ερώτηση

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Όπως ενημερωνόμαστε από δημόσια ανακοίνωση που εξέδωσε το «Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας», η προσπάθεια της κυβέρνησης για το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, χωρίς τις απαιτούμενες μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών, έχει ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση όλων των κλινικών και των τμημάτων του Νοσοκομείου. Το πρόγραμμα του εμβολιασμού στην Κέρκυρα εδώ και πέντε (5) μήνες το έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου το Νοσοκομείο, σε βάρος της λειτουργίας όλων των υπολοίπων κλινικών και τμημάτων .

Καθημερινά ο όγκος των πολιτών που εμβολιάζεται, ανέρχεται περίπου σε επτακόσια (700) άτομα. Οι εμβολιασμοί οι οποίοι είναι καθαρά έργο της Πρωτοβάθμιας Υγείας, γίνονται κατά κύριο λόγο στη Δευτεροβάθμια. Αλλά, αλήθεια, σε ποιά Πρωτοβάθμια Υγεία αναφερόμαστε, όταν είναι πλήρως υποστελεχωμένη και με ανύπαρκτους προυπολογισμούς. Κέντρα Υγείας χωρίς ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό και με μηδαμινό αριθμό Επισκεπτριών Υγείας. Έτσι, αναπόφευκτα, χωρίς προσλήψεις στην Πρωτοβάθμια Υγεία, όλο το βάρος πέφτει στο Νοσοκομείο το οποίο έχει γίνει «mega εμβολιαστικό Νοσοκομείο».

Αποτέλεσμα αυτής της ζοφερής κατάστασης είναι η υποβάθμιση του έργου όλων των κλινικών, με ό,τι σημαίνει αυτό και για το Νοσοκομείο αλλά και για τους χρήζοντες υγειονομικής περίθαλψης και έχει δοθεί

προτεραιότητα στους εμβολιασμούς.

Κύριε Υπουργέ, η κυβέρνηση με τις επιλογές και τις κατευθύνσεις που έχει στείλει στις Υγειονομικές Περιφέρειες οικοδομεί το δήθεν πολυσυζητημένο «Εμβολιαστικό Πρόγραμμα» με μηδενικό κόστος και με τις υπάρχουσες δομές και το ανθρώπινο δυναμικό. Στην πραγματικότητα, το Νοσοκομείο έχει υποβαθμιστεί και έχει μετατραπεί όπως όλα τα Νοσοκομεία της χώρας σε μονάδα διαχείρισης της νόσου COVID-19 και της υλοποίησης των αντίστοιχων εμβολιασμών .

Λαμβάνοντας υπόψη τα παρατεθέντα στοιχεία,

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

  • Τι απαντάτε στη δημόσια ανακοίνωση, που εξέδωσε το «Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας»;
  • Θα προβείτε με άμεσο τρόπο, στη λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου του Δήμου Κέρκυρας, με ευθύνη της Αυτοδιοίκησης, ώστε να αποφορτιστούν οι υπηρεσίες του Γενικού Νοσοκομείου;

Η ερωτώσα Βουλευτής,

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!