Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

ΜέρΑ 25 Κέρκυρας: Σώστε τη δημόσια υγεία!

Από τον Τομέα Υγείας   του ΜέΡΑ25 Κέρκυρας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση

 Είναι λίγα ή πολλά τα χρήματα που πληρώνουμε για την υγεία μας; Το θέμα είναι επίκαιρο με τον πρόσφατο οπισθοδρομικό νόμο του κράτους πλέον για τη δευτεροβάθμια υγεία και με τον επικείμενο προϋπολογισμό με φημολογούμενες πρόσθετες περικοπές στην υγεία εν μέσω πληθωρισμού!

Το παραπάνω ερώτημα είναι όμως σαθρό, όπως και τα περισσότερα αντίστοιχα, όπως διασκευάζονται από τους κυρίαρχους της δημόσιας ατζέντας. Είτε ως μέρος του κρατικού προϋπολογισμού είτε από την τσέπη μας, με τη συμμετοχή μας, με αποτρέψιμα ταξίδια υγείας, με αποτρέψιμες διακομιδές, με  αποτρέψιμες επανεξετάσεις ή φάρμακα, με αποτρέψιμες αναπηρίες και θανάτους, θα πρέπει να απαντήσουμε πάντα σε σχέση με το τι αγοράζουμε με αυτό που πληρώνουμε. Η υγεία θα εξακολουθεί να είναι ακριβή αν είναι ονομαστική, αποτελώντας οξύμωρο σχήμα, σαν τον Εύξεινο Πόντο που μόνο Εύξεινος δεν ήταν.

Και πολύ φτηνή θα ήταν η υγεία στην αντίθετη περίπτωση, εάν αποσοβούσε τον κόπο του φορολογούμενου Έλληνα με 24% και με 30% πληθωρισμό στη τρόφιμα και στη στέγασή του, με ενοίκιο ή δάνειο. Όπως ισχύει και με τα άλλα πάλαι ποτέ οράματα του δίκαιου συλλογικού βίου: ισοτιμία στη δικαιοσύνη, στην παιδεία, στην ανημπόρια, στον ουρανό και στα δέντρα.

Ένα κράτος λοιπόν περικόπτει τεχνοκρατικά τον προϋπολογισμό του για την υγεία και αποχωρεί από τη παρέμβασή του στην αγορά των υπηρεσιών υγείας μόνο όταν έχει μετρήσει, εξασφαλίσει και μεγιστοποιήσει την απόδοσή του με τη μορφή της πρόληψης, δηλαδή της οργανωμένης και αμειβόμενης πρωτοβάθμιας υγείας και με τη μορφή των διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων από αμειβόμενους και υγιείς υγειονομικούς εφαρμοστές. Τότε μόνο ανακατανέμει και τότε μόνο μπορεί ενδεχομένως και να αναθέσει, πολύ περισσότερο να… περικόψει. 

Ακριβώς όλα αυτά που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης, ο κ.Πλεύρης, η κ,Γκάγκα, ούτε είχαν στο σχέδιό τους από την επικείμενη κατάρρευση που παρέλαβαν 2019 , ούτε με την πανδημία αφυπνίστηκαν και ούτε  με την πραγματωμένη κατάρρευση έχουν δείξει ότι τους απασχολεί, έστω και εκ των υστέρων, στην πίσω άκρη του μυαλού τους. Δυστυχώς για εμάς στην “όμορφη Κέρκυρά μας”, με ένα από τα νοσοκομεία που πρωτοπορούν στα συμπτώματα της βαριάς και ανίατης πλέον νόσου της ίδια της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα και αναπόδραστα και της υγείας του πληθυσμού, νοσηρότητας, θνησιμότητας και αναπηρίας, γενικότερα.

Τέλος και πέρα από τα παραπάνω, η επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στην εργασία τους και η διαγραφή των προστίμων  είναι η απόλυτη εφαρμογή της πρότασής μας, όντας το μοναδικό κόμμα που το ζητάμε, από το Μάιο.

Σώστε τη δημόσια υγεία!

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!