Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Μήνυμα Δ. Μπιάγκη για την επέτειο της Ναυμαχίας του Λεπαντο (Ναυπάκτου)

«Ας αξιοποιήσουμε επιτέλους τα ιστορικά μας κεκτημένα»

Ο βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ, εξέδωσε το ακόλουθο μήνυμα:

Η επέτειος της Ναυμαχίας του Λεπάντο που πραγματοποιήθηκε σαν σήμερα, στις 7 Οκτωβρίου του 1571, έρχεται σε μια δύσκολη εκλογική συγκυρία λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η ναυμαχία του Λεπάντο αποτελεί μια από τις σημαντικότερες ναυμαχίες στην παγκόσμια ιστορία, λόγω της σπουδαιότητάς της, αλλά και της τακτικής που ακολουθήθηκε σ’ αυτήν. Η Κέρκυρα, όπως και όλα τα Επτάνησα συμμετείχαν ενεργά στη ναυμαχία. Οι Κερκυραίοι επάνδρωσαν συνολικά πέντε (5) γαλέρες, γεγονός που καταδεικνύει την προσφορά και αυταπάρνηση των κατοίκων του νησιού απέναντι στην απειλή των Οθωμανών. Πέραν τούτου, η Κέρκυρα αποτέλεσε το στρατηγικό σημείο όπου συναντήθηκαν οι στόλοι των χριστιανικών δυνάμεων, συμβολίζοντας την ένωση της Ευρώπης ενάντια στην απειλή των Οθωμανών. Από την Κέρκυρα ξεκίνησαν και στην Κέρκυρα επέστρεψαν οιγαλέρες θριαμβευτικά για να γιορτάσουν τη μεγάλη νίκη και να θάψουν μ’ευλάβεια τους νεκρούς τους. Τα λείψανα των ηρώων αυτών ενταφιάστηκαν στο μοναδικό σωζόμενο μνημείο της εποχής, τον ναό της Ανουντσιάτα, που οφείλουμε να αναδείξουμε και να αποτελεί το επίκεντρο των διεθνών εορταστικών εκδηλώσεων.

Το νησί μας, αν και θα έπρεπε να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στις εορταστικές εκδηλώσεις, συνεχίζει να ακολουθεί ασθμαίνοντας την πρωτοπόρο Ναύπακτο, που επί δεκαετίες καρπώνεται τις δάφνες μιας ναυμαχίας στην οποία δεν είχε ουσιαστική συμμετοχή. Καταθέσαμε εγκαίρως προτάσεις που δυστυχώς έμειναν αναξιοποίητες. Είναι καιρός να δώσουμε στο ιστορικό γεγονός τη βαρύτητα που του αρμόζει.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!