Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Μεγάλη φωτιά στην Κεφαλονιά (εικόνες)

Πυρκαγιά ξέσπασε στην Κεφαλονιά στις 06:00 του Σαββάτου, κοντά σε κατοικημένη περιοχή, σε σπίτια και τουριστικά καταλύματα στην περιοχή Λουρδάτα Κεφαλονιάς.

Για προληπτικούς λόγους, αποφασίστηκε η εκκένωση των τουριστικών καταλυμάτων της περιοχής. Οι τουρίστες ενημερώθηκαν, μάζεψαν τα πράγματά τους και τους παρέλαβαν λεωφορεία, προκειμένου να τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που δεν θέλησαν να φύγουν.

Οπως δήλωσε ο δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, στον ΘΕΜΑ 104,6 «εκκενώθηκαν ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα και τους πήγαμε όλους στην παραλία όπου με λεωφορεία ήμασταν έτοιμοι να τους πάμε σε πιο ασφαλή περιοχή»
Oι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν. Επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 6 πυροσβέστες. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και οχήματα ΟΤΑ και Περιφέρεια.

Χάρη στην επέμβαση των πυροσβεστών και ιδιαίτερα τις ρίψεις νερού απο το ελικόπτερο, η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο γύρω στις 09:30.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!