Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

“Μεσόγειος, μια γειτονιά ένα τραγούδι” στη Ζάκυνθο

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “Μεσόγειος, μια γειτονιά ένα τραγούδι” Τα ταξίδια… Οι μουσικές… Οι ήχοι… Οι ιστορίες μας!

Μεσόγειος, μια γειτονιά ένα τραγούδι!
Μια μουσική παράσταση τραγουδισμένη σε πολλές διαλέκτους από την ανατολή μέχρι τη δύση…
Ο Νίκος Γράψας και οι Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος,
ανταμώνουν στο Υπαίθριο Θέατρο Ζακύνθου
το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023, στις 8.30 το βράδυ.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Νίκος Γράψας
Σολιστ: Ανδριανή Λυκούρεση, Γιάννης Γιατράς, Πέτρος Βυθούλκας, Δημήτρης Βαρθάλης
10 μελής Ορχήστρα
Φωνητικό σύνολο: Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος
Χορογραφίες: Δέσποινα Τσουκαλά
Δραματοποιημένη Αφήγηση: Κωνσταντής Μουζάκης

Η Είσοδος θα είναι Ελεύθερη για το κοινό

Συνδιοργάνωση: Τραγουδιστάδες τση Ζάκυνθος – Περιφέρεια Ιονίων Νήσων


Η Παράσταση
Η ιδέα για την Μουσική Παράσταση με θέμα τους ήχους και τις μουσικές της Μεσογείου, ξεκίνησε μια δεκαετία πριν, και ακολούθησαν μια σειρά παρουσιάσεων στην Κέρκυρα, στην Κεφαλλονιά και στις Βρυξέλλες.
Η παράσταση, σήμερα, εξελίσσεται και αγκαλιάζει για πρώτη φορά το Ζακυνθινό κοινό.
Ο Μαέστρος Νίκος Γραψας, μελετάει ιστορικά, ανακαλύπτει μουσικά, δένει τόπους και ήχους, ταξιδεύει στα πέλαγα της Μεσογείου, ενορχηστρώνει με έναν μοναδικό δικό του τρόπο, δημιουργεί ένα μοναδικό περιεχόμενο και μαγεύει τον θεατή στους γνώριμους ήχους της ίδιας γειτονιάς!
Οι Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος, ως αντιπροσωπευτικό σχήμα μιας μοναδικής επτανησιακής παράδοσης αποδίδουν – με έναν μοναδικό τρόπο – πολυφωνικές μουσικές. Φέτος στα 30 χρόνια τους, αποδεικνύουν την κοινωνική τους προσφορά μέσα από το τραγούδι, μαζί και πέρα από την αδιαμφισβήτητη καλλιτεχνική τους αξία.
Ταλαντούχοι σολίστ θα μας συνεπάρουν να τραγουδήσουμε μαζί, αγαπημένες μελωδίες.
Επαγγελματίες μουσικοί δημιουργούν ένα εκρηκτικό μουσικό μείγμα.
Μοναδικές χορογραφίες αποδίδουν ομορφιά στο ταξίδι.
Κείμενα – αφήγηση και σύγχρονη σκηνοθετική ματιά, δημιουργούν μια πανδαισία χρωμάτων, εικόνων και φαντασίας!

Η Θάλασσα που μας χωρίζει και μας ενώνει

Μεσόγειος ο χώρος της ζωή μας, τόπος της καρδιάς μας.
Μεσόγειος, ο ήχος της ψυχής μας.
Από την Μικρασία μέχρι την Αλεξάνδρεια. Από την Κρήτη μέχρι την Ανδαλουσία. Από την Θράκη μέχρι την Καλαβρία. Από το Αιγαίο στην Αδριατική. Από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι το Ιόνιο, τη Σικελία, την Κορσική.
Μεσόγειος. Το Πέλαγος των Ελλήνων, η Άσπρη Θάλασσα των Ασιατών, η Μεγάλη Πράσινη των Αιγυπτίων, η Mare Nostrum των Ρωμαίων, η Mediterranean όλης της Ευρώπης!
Μια γειτονιά ένα τραγούδι
-H Μεσόγειος, ένας φιλόξενος τόπος μεταξύ τριών ηπείρων γέννησε, υποδέχτηκε, ενίσχυσε και ανέπτυξε τα περισσότερα μουσικά ιδιώματα…συνδύασε χαρακτηριστικά πολλών και διαφορετικών πολιτισμών τριών τόσο διαφορετικών ηπείρων σε μια αγκαλιά θάλασσα.
Η δωρική σοβαρότητα συνδυάστηκε με την ιωνική ευαισθησία. Η αιολική λυρικότητα με την λυδική ρυθμικότητα και την μυστηριακή πολυμελωδικότητα. Η απολλώνια αρμονία αγκάλιασε τη διονυσιακή ρυθμική και μελωδική μεθυστικότητα.
Τα τραγούδια και οι μελωδίες των ανθρώπων της Μεσογείου μας συγκινούν από όπου κι αν προέρχονται. Μας συγκινεί ο τρόπος ερμηνείας, τα συναισθήματα και οι σκέψεις που προβάλλουν και που πάντα έχουν στο κέντρο τους τον απλό καθημερινό άνθρωπο
Στη γλώσσα του Οκ, της Καταλονίας, στα Ελληνικά, Ισπανικά ή Σικελιάνικα, με την ίδια αγωνία ο μεσογειακός άνθρωπος αναζητά την ειρήνη, την ευτυχία μέσα από το τραγούδι του. Με την ίδια καρδιά λέει “σ΄αγαπώ” με την κιθάρα του.
Η Μεσόγειος είναι το σπίτι μας, η αυλή μας, ο χώρος που συμβαίνει η ζωή μας. Της οφείλουμε αγάπη και σεβασμό.
Ετοιμάσαμε και προτείνουμε ένα μουσικό αφιέρωμα στις μουσικές της Μεσογείου, στους ανθρώπους, στον ήλιο, το φεγγάρι, τα λουλούδια…στη ζωή, τον έρωτα… είναι ένα παιχνίδι στην αυλή μας, ένας περίπατος στον κήπο μας, μία ακόμα καλλιτεχνική εμπειρία της πολυπολιτισμικής γειτονιάς μας…
“Γελάς κι ανθίζουν γιασεμιά και βγαίνουνε τ’ αστέρια..’’
Παρουσιάζουμε τραγούδια από κάθε γωνιά της γειτονιάς μας … απ’ άκρη σ’ άκρη θα πάμε με πανί και με αγέρι, με όργανα και φωνές, με όνειρα και μουσικές…
¨…Μα εμείς θα τραγουδάμε ώσπου να φτάσουμε…”

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!