Quantcast
SLIDERΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣΤΙΒΟΣ / ΔΡΟΜΟΣ

Με επιτυχία το “Arkoudilas Trail”

Με επιτυχία και σημαντικό αριθμό συμμετεχόντων αθλητών και αθλητριών, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, που απέτρεψαν σε περισσότερους από 30 δρομείς από την ηπειρωτική Ελλάδα να ταξιδέψουν στην Κέρκυρα,  πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή (24/11/19) ο αγώνας ορεινού τρεξίματος στον Αρκουδίλα.

Η διοργάνωση περιλάμβανε τρεις διαδρομές, το Arkoudilas Trail 19 χιλομέτρων, που συμμετείχαν 70 δρομείς, το Monastery Run 9 χιλιομέτρων με 100 συμμετοχές και τον παιδικό αγώνα 1000 μέτρων, που πήραν μέρος 70 αγόρια και κορίτσια κυρίως από την περιοχή του Νότου, όπου αναδεικνύεται και η σοβαρή δουλειά του καθηγητή φυσικής αγωγής και προπονητή του τμήματος στίβου στην ΑΕ Λευκίμμης, Βασίλη Μακαντάνη.

Η εκκίνηση  των αγώνων, που διοργάνωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομείς Νότιας Κέρκυρας , δόθηκε στις 10 το πρωί της Κυριακής από το κέντρο του Κάβου στη Λευκίμμη, όπου ήταν και το σημείο τερματισμού. Οι διαδρομές των δύο  «μεγάλων» αγώνων  των 19 & 9 χιλ περνούσαν από το μοναστήρι, σε μία περιοχή άπειρου φυσικού κάλους και περιλάμβαναν χωματόδρομο, μονοπάτια και ελάχιστη άσφαλτο. Οι επιδόσεις των δρομέων ήταν εξαιρετικές και αξίζει να σημειωθεί ότι στον αγώνα των 9 χιλιομέτρων ο νικητής κρίθηκε κυριολεκτικά στο νήμα, αφού η διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο ήταν μόλις 2 δέκατα του δευτερολέπτου, ενώ ο τρίτος τερμάτισε σε λιγότερο από ένα λεπτό αργότερα.

Σκοπός της διοργάνωσης

Όπως αναφέρει ο διοργανωτής ΑΠΣ Δρομείς Νότιας Κέρκυρας: «Σκοπός του αγώνα τρεξίματος, ήταν να προσελκύσουμε νέα παιδιά στον αθλητισμό. Επίσης με αυτό τον τρόπο αναδεικνύουμε και δηλώνουμε την ανάγκη προστασίας του οικοσυστήματος  και της ομορφιάς του Αρκουδίλα, της Κάνουλας, του  μικρού νησιού , και του Αγίου Γόρδιου, όπου  παραμένουν παρθένες περιοχές με  φυσική  ομορφιά μακριά από ανθρώπινες παρεμβάσεις».

Οι νικήτριες & νικητές στα 9 χλμ στο monastery run του Αρκουδίλα

Οι νικητές

 

19 χλμ

ΑΝΔΡΕΣ

Δημήτρης Γεωργοπέτρης 1:41:31

Σπύρος Νικολούζος 1:44:33

Σταμάτης Βασιλάκης 1:49:54

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Marcella Van Hemert 2:03:05

Tijana Panic 2:10:59

Anrienn Jokuti 2:18:49

Οι νικητές & νικήτριες στα 19χλμ του Arkoudilas Trail

9 χλμ

ΑΝΔΡΕΣ

Σταμάτης Τσιριγκάκης 47:35

Δημήτρης Πλασκασοβίτης 47:37

Προκόπης Αρκούδης 48:31

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Σοφία Μάζη 59:03

Φραντζέσκα Γεωργοπάλη 1:04: 59

Σαντάλ Καρέ 1:08:34

 

1000μ

ΑΓΟΡΙΑ

Αλέξανδρος Κουλούρης 4:320

Ευάγγελος Βλαχόπουλος 4:325

Ιωσήφ Γουρδούκης 4:420

ΚΟΡΙΤΣΙΑ

Κατερίνα Γουρδούκη 4:440

Ελένη Βλάσση 4:510

Μαρία Ζερβού 5:207

 

* Φωτο : Π. Μουρίκης

 

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!