Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Με Πέτσα-Σταϊκούρα η Μ. Υδραίου- Σε ΜΟΔ για Φοίνικα, σε ΥΠΠΟ για Φρούρια

Η ταχύτερη δυνατή προώθηση εκ μέρους αρμόδιων Υπουργείων διαδικασιών και εγκρίσεων που σχετίζονται με σημαντικά έργα,  η υποστήριξη για την ολοκλήρωση τους και οι δυνατότητες ένταξης  νέων,  ήταν το αντικείμενο διαδοχικών συναντήσεων που είχε χθες το απόγευμα και σήμερα το πρωί στην Αθήνα η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Μερόπη Υδραίου με τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών Στέλιο Πέτσα και Χρήστο Σταϊκούρα αντίστοιχα καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου και τον πρόεδρο της ΜΟΔ Γιώργο Παπαδημητρίου.

Παράλληλα, η κ. Υδραίου συναντήθηκε και με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ με τον οποίο συζήτησε το θέμα της δημιουργίας στρατιωτικού φυλακίου στα Διαπόντια νησιά.

Με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα η Μ. Υδραίου είχε την ευκαιρία να συζητήσει για ζητήματα που σχετίζονται με το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ενώ του έθεσε υπόψη τις αδυναμίες που υπάρχουν στο Δήμο σε επίπεδο υποδομών στους τομείς της ύδρευσης-αποχέτευσης, αθλητισμού και σχολικής στέγης. Όπως ανέφερε στη Δήμαρχο ο Υπουργός, είναι πολύ πιθανόν να έρθει στην Κέρκυρα εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της επετείου της 21ης Μαίου.

Σε συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, η κ. Υδραίου είχε μια παραγωγική και γόνιμη όπως την χαρακτήρισε συζήτηση η οποία επικεντρώθηκε σε οικονομικά θέματα του Δήμου και δημόσιας περιουσίας.

 Στο Υπουργείο Πολιτισμού για παλαιό και νέο Φρούριο

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων συναντήθηκε επίσης με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου. Η Μ. Υδραίου εξέφρασε το ενδιαφέρον της Κέρκυρας για την διάσωση και ανάδειξη των δύο Φρουρίων μας. Ο κ. Διδασκάλου επεσήμανε ότι οι εξελίξεις είναι θετικές καθώς έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την εκπόνηση Διαχειριστικού Σχεδίου (Master plan) για το Παλαιό και το Νέο Φρούριο. Ειδικότερα, όπως ενημέρωσε ο Γενικός Γραμματέας τη Δήμαρχο, έχουν εγκριθεί οι προδιαγραφές και έχει γίνει η πρώτη συνάντηση της ομάδας εργασίας του ΕΜΠ το οποίο θα εκπονήσει το Δ.Σ. και έχει εγκριθεί η Ειδική Συγγραφή του Προγράμματος από την Επιτροπή Ειδικού Λογαριασμού του ΕΜΠ (8.4.2021). Μετά και την σχετική υπογραφή από τον Αντιπρύτανη,  θα προχωρήσει η διαδικασία για την ανάθεση της μελέτης με την ολοκλήρωση της οποίας (έχει χρονοδιάγραμμα ένα έτος), θα υπάρχει δυνατότητα ένταξης του έργου στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΕΣΠΑ).

Στη ΜΟΔ για Φοίνικα και σχολείο Γαστουρίου

 Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση που είχε η Δήμαρχος με τον Πρόεδρο της Μονάδας Οργάνωσης Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ) Γιώργο Παπαδημητρίου, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα έργα που αφορούν την ολοκλήρωση του Φοίνικα, του σχολείου Γαστουρίου αλλά και τις δυνατότητες ένταξης νέων έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

Σημειώνεται ότι μία από τις κύριες αρμοδιότητες της ΜΟΔ είναι η στελέχωση ειδικών υπηρεσιών όλων των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ). Η λειτουργία της κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική αφού έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αδυναμιών και προβλημάτων που έχουν φορείς στην υλοποίηση αναπτυξιακών παρεμβάσεων σε επίπεδο τεχνικής υποδομής, τεχνογνωσίας και στελέχωσης. Σε ό,τι αφορά τους Δήμους έχουν τη δυνατότητα παροχής είτε επί τόπου είτε εξ αποστάσεως, συμβουλευτικής, διαχειριστικής και τεχνικής υποστήριξης.

Τέλος, κατά την παραμονή της στην Αθήνα, η Δήμαρχος συναντήθηκε και με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο. Η Μ. Υδραίου ευχαρίστησε τον αρχηγό για την συνάντηση και δήλωσε ότι ο Δήμος προτίθεται να βοηθήσει όπου απαιτηθεί για τη δημιουργία στρατιωτικού Φυλακίου στα Διαπόντια νησιά.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!