Quantcast
Φωτογραφία: Καλλίνικος Χριστοδούλου
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Με την ΕΓΕΣΥΚ συντάσσεται ο Ιατρικός Σύλλογος και ζητά την ένταξη της Κέρκυρας στην Α’ προβληματική Ζώνη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας, στη συνεδρίαση της 31/1/2022, αποφάσισε ομόφωνα ότι στηρίζει τις θέσεις της ΕΓΕΣΥΚ, για την ένταξη της Κέρκυρας στην Α’ προβληματική Ζώνη σε ότι αφορά τις υπηρεσίες υγείας.

Δυστυχώς για ακόμα μία φορά είμαστε στη δυσάρεστη θέση να επισημάνουμε τις τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τόσο στη δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στο νησί, όσο και στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας. Διαχρονικές ελλείψεις, οι οποίες έγιναν πιο έντονες με την εμφάνιση της πανδημίας, ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στα όρια της εξουθένωσης, να δίνουν επί 2 χρόνια τη μάχη της υπεράσπισης της δημόσιας υγείας, βάζοντάς την πάνω από τη δική τους.

Επειδή όμως η απλή καταγραφή και υπόδειξη των προβλημάτων δεν δίνει λύσεις, ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας προγραμματίζει άμεσα την έναρξη επαφών με τοπικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, με στόχο να προτείνει και να απαιτήσει λύσεις, κάνοντας συγχρόνως και ότι είναι δυνατόν ώστε να επιλυθούν, έστω και προσωρινά, τα επείγοντα προβλήματα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!