Quantcast
Από δεξιά, ο Κ. Αρβανίτης και ο Κ. Παυλίδης από την συνέντευξη τύπου κατά την άφιξη του ευρωβουλευτή στην Κέρκυρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Με τη διοίκηση του Παρατηρητηρίου Απορριμμάτων συναντήθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ – Με τη διοικηση του Παρατηρητηρίου Απορριμμάτων συναντήθηκε το περασμένο Σάββατο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, με αφορμή την επίσκεψή του στην Κέρκυρα για την πολιτική εκδήλωση του κόμματος που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη ημέρα, στο Εργατικό Κέντρο.

Έτσι, η διοικηση, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση, συναντήθηκε με τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη προκειμένου να εκθέσει τις θέσεις και τις δράσεις του παρατηρητηρίου. Τα μέλη παρουσίασαν τις θέσεις τους για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί μας, τη μεταφορά στην Κοζάνη, την απελπιστική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή του Τεμπλονίου και της Λευκίμμης, τον προβληματισμό τους για την χρησιμότητα και αποτελεσματικότητα του σχεδιαζόμενου εργοστασίου και της χωροθέτησης του νέου ΧΥΤΥ  και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εφαρμοστεί μια πολιτική μηδενικών αποβλήτων στο νησί μας.

“Στο πλαίσιο της συνάντησής μας αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος όπου  συζητήθηκε αρκετά διεξοδικά το θέμα του εργοστασίου, καθώς και η πρόταση που έχει δει τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας από την πλευρά του οργανισμού Municipal Waste Europe για τη μετατροπή του νησιού μας σε πρότυπο φιλοσοφίας μηδενικών αποβλήτων. Το παρατηρητήριο υποστηρίζει την εφαρμογή πολιτικής μηδενικών αποβλήτων -όπως άλλωστε παρουσιάστηκε στην ημερίδα που οργάνωσε-και προτρέπει τους δήμους να οργανώσουν άμεσα τη διαλογή στην πηγή με εφαρμογή συστημάτων ιχνηλασιμότητας και ανταποδοτικότητας. Οι δήμοι πρέπει να εξετάσουν διεξοδικά και με προσοχή τις δυνατότητες που τους παρέχουν τα διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν  και να επιλέξουν με γνώμονα τόσο την αξιοπιστία όσο και το κοινό συμφέρον, εξετάζοντας κατά προτεραιότητα  τη δυνατότητα πλήρους χρηματοδότησης.  Το παρατηρητήριο συνεχίζει τη δραστηριότητά του ανοίγοντας τις πόρτες του σε όσους αποδέχονται τους στόχους που από την αρχή έχουμε θέσει. Παράλληλα προχωράμε σε επαφές  με διάφορους φορείς που εμπλέκονται  στη διαχείριση των απορριμμάτων, στοχεύοντας να συνδράμει με εποικοδομητικό  τρόπο στην επίλυση του τεράστιου προβλήματος που ταλανίζει το νησί μας”, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!