Quantcast
ΕΚΚΛΗΣΙΑΤΟΠΙΚΑ

Μητροπολίτης Κέρκυρας: “Δεν πρέπει να καταλύσουμε το Μ. Σάββατο πριν τη μεταμεσονύκτια θεία κοινωνία”

Αιχμές για την ώρα της Αναστάσεως του Μ. Σαββάτου άφησε ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Παξών  και Διαποντίων Νήσων κατά το μήνυμά του στο τέλος της λειτουργίας ανήμερα της Κυριακής των Βαϊων εντός του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος. Διαφώνησε με τις οδηγίες της ΚΥΑ περί της λειτουργίας της Αναστάσεως του Μέγα Σαββάτου στις 21:οο το βράδυ ενώ προέτρεψε “να μην καταλύσουμε το Μεγάλο Σάββατο παρά μόνον μετά το μεσονύκτιο και μετά τη θεία κοινωνία της αναστάσιμου θείας κοινωνίας”, όπως είπε αυτολεξεί.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την επίσημη σελίδα της Ιεράς Μητρόπολης Κέρκυρας και το κανάλι youtube (46:00)

Η δήλωση

Ευτυχώς που εμείς στα Επτάνησα εορτάζουμε για τριήμερο την ταφή και την ανάσταση του κυρίου και η θεια λειτουργιά θα γίνει τις πρωινές ώρες όπως παλιότερα, το γλυκοχαραμα της Κυριακης, θα τελεστεί το μεσονυκτικον και ο ορθος της αναστάσεως. Τούτα τα πράγματα που γίνονται την ημέρα του μεγάλου Σαββάτου, που είναι η μέρα της ταφής να ανασταίνουμε τον Κύριο δεν είναι σωστό ούτε από άποψης δογματικής είναι ορθό και αυτός που καταλύει το μέγα Σάββατο έχει μεγαλο επιτίμιον από τους ιερούς κανόνες της εκκλησίας. Παρακαλώ τους πιστούς να μην καταλύσουμε το μέγα Σάββατο παρά μόνο μετά το μεσονυχτικόν και μετά την θεια κοινωνία της αναστάσιμου θειας λειτουργιάς

 

Αυλωνίτης: Να τηρήσουν τα πρωτόκολλα όσοι οργανώνουν θρησκευτικές εκδηλώσεις

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, μετά το μήνυμα του Μητροπολίτη, έκανε έκκληση να τηρηθεί η ΚΥΑ και όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. “Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή ώστε να τηρήσουμε τα πρωτόκολλα και βλέπω πως δεν τηρούνται, υπό αυτή την έννοια, εύχομαι σε όλους όσοι οργανώνουν εορταστικές – θρησκευτικές εκδηλώσεις να τηρήσουμε τα πρωτόκολλα για το καλό του τόπου μας και των κατοίκων της Κέρκυρας”

Θα διαβάσω την ΚΥΑ και θα απαντήσω

Στο μεταξύ, στις δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Κέρκυρας, Παξών και Διαποντιων Νήσων, Νεκτάριος, απέφυγε να απαντήσει στο αν θα τηρήσει τα πρωτοκόλλα και την ΚΥΑ βάσει της οποίας η Ανάσταση το βράδυ του Μ. Σαββάτου θα πρέπει να τελεστεί στις 21:00 και όχι τα μεσάνυχτα. Δήλωσε πως θα διαβάσει την ΚΥΑ ενώ μετά το κλείσιμο της κάμερας και των ηχητικών, εξακολουθούσε να μην απαντάει για την ώρα και προέτρεψε τους δημοσιογράφους να κάνουν ρεπορτάζ στο δρόμο προκειμένου να διαπιστώσουν αν η αστυνομία τηρεί τα πρωτόκολλα και με το πέρας του επιτρεπόμενου ωραρίου κίνησης του κόσμου έξω. Ενώ υπήρξε μια επιμονή από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, για την ώρα της Ανάστασης στην Κέρκυρα, η τελική απάντηση ήταν πως θα το διαπιστώσουμε όλοι μαζί.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!