Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Μητσοτάκης: “Δεν ήταν μια ιδιαίτερα καλή βραδιά για τη ΝΔ”

AΘΗΝΑ. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του μετά τα αποτελέσματα του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023 είπε πως σήμερα «δεν ήταν μια ιδιαίτερα καλή βραδιά για τη ΝΔ», ωστόσο τόνισε πως τα πολιτικά συμπεράσματα βγήκαν από την πρώτη Κυριακή.

Επίσης είπε ότι «στο πολιτικό πρόταγμα για όσους σπεύδουν να πανηγυρίσουν βγάζοντας ενδεχομένως συμπεράσματα τα οποία δεν αντιστοιχούν στις πραγματικές πολιτικές ισορροπίες να θυμίσω ότι είχαμε εθνικές εκλογές πριν από 3 μήνες στις οποίες κατεγράφη με απόλυτη σαφήνεια η δύναμη των κομμάτων».

Η ΝΔ έχασε τους δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης
Στο δήμο Αθηναίων ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας, τον οποίο στήριξες και ο ΣΥΡΙΖΑ στο β΄γύρο των δημοτικών εκλογών, έκανε τη μεγάλη έκπληξη και την ανατροπή και από το 14,19% του πρώτου γύρου κατάφερε να εκλεγεί δήμαρχος με 55,96% έναντι του Κώστα Μπακογιάννη με 44,04.
Στο δήμο Θεσσαλονίκης ο Στέλιος Αγγελούδης σημείωσε μία συντριπτική νίκη έναντι του τέως δημάρχου της πόλης Κώστα Ζέρβα με ποσοστό 67,34% έναντι 32,66% του ανθυποψηφίου του.

Νίκη Κουρέτα στη Θεσσαλία 
Στη Θεσσαλία ο Δημήτρης Κουρέτας, τον οποίο στήριζαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τον υποψήφιο της ΝΔ Κώστα Αγοράστο. Ο κ.Κουρέτας είναι ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με 59,63%, έναντι του κ.Αγοραστού, ο οποίος συγκέντρωσε 40,37%.

Ανατροπές σημειώθηκαν και στις περιφέρειες, στις οποίες το αποτέλεσμα κρίθηκε στο β΄ γύρο με τους “γαλάζιους αντάρτες” να επικρατούν σε 4 περιφέρειες έναντι των υποψηφίων που στήριζε η ΝΔ.

Στα Ιόνια νησιά κερδίζει ο Ιωάννης Τρεπεκλής με 65,28%, έναντι 34,72% της Ρόδης Κράτσα.
Στη Δυτική Μακεδονία ο Γ. Αμανατίδης κερδίζει με 56,78%, έναντι 43,227% του Γ. Κασαπίδη.
Στο Βόρειο Αιγαίο ο Αλκιβιάδης Στεφανής με 45,38% χάνει από τον Κώστα Μουτζούρη με 54,62%, ο οποίος κάλυψε μία διαφορά σχεδόν 6 μονάδων από την πρώτη Κυριακή.
Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ο Χρ. Τοψίδης με 50,91% προηγείται του Χρ. Μέτιου, ο οποίος συγκεντρώνει 49,09%.

*iefimerida.gr

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!