Quantcast
SLIDERΕΛΛΑΔΑΚΕΝΤΡΙΚΑ

Μητσοτάκης: Εστίαση από 3/5, δημοτικά-γυμνάσια απο 10/5, ανοίγουν οι εμβολιασμοί άνω των 30

Το άνοιγμα της εστίασης και την κυκλοφορία ως τις 11 το βράδυ από 3 Μαΐου, των Δημοτικών και των Γυμνασίων από 10 Μαΐου και του Τουρισμού και των υπερτοπικών μετακινήσεων από 15 Μαΐου, ανακοίνωσε και επίσημα ο πρωθυπουργός, με δήλωσή του, το απόγευμα της Τετάρτης.

Όπως εξήγησε, τα επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέπουν τον συγκεκριμένο «οδικό χάρτη», αλλά υπό προϋποθέσεις:

Η εστίαση θα ανοίξει υποχρεωτικά σε εξωτερικούς χώρους, με υποχρεωτικά self-test στους εργαζομένους, με αποστάσεις μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων και τήρηση των μέτρων υγιεινής.

Και στα σχολεία που ανοίγουν απαραίτητος είναι ο προηγούμενος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self-test) για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό, όπως και οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, και ο Τουρισμός ανοίγει με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με test. Από την ίδια ημέρα, από 15 Μαΐου, είναιο ελεύθερες και οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες, ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού.

 

 Από Μ. Εβδομάδα  οι εμβολιασμοί στους άνω των 30 

Από την Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά μία νέα γραμμή εμβολιασμού για συμπολίτες μας άνω των 30 ετών, με ταχύτατη διαδικασία» δήλωσε στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός, αποκαλύπτωντας ότι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους άνω των 30 ετών.

«Στόχος είναι να απλωθεί ακόμη πιο γρήγορα στη χώρα το τείχος της ανοσίας στη χώρα» προσέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειώνεται ότι ο εμβολιασμός των άνω των 30 βάσει προγράμματος, θα ξεκινούσε από τον Μάιο.

*απο nafteboriki.gr

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!