Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΜΠΑΣΚΕΤ

Μπάσκετ: O κερκυραίος Β. Βλάσσης με υποτροφία στον Προμηθέα

Ο Προμηθέας Πατρών πρόκειται να αναλάβει την αξιοποίηση του Βασίλη Βλάσση, ενός αναδυόμενου ταλέντου του κερκυραϊκού μπάσκετ.

 Ο 15χρονος (γεννημένος το 2006) αθλητής του Φαίακα, με την έναρξη της νέας αγωνιστικής χρονιάς θα συμπεριληφθεί στο  πρότυπο και καινοτόμο πρόγραμμα αθλητικών υποτροφιών του Προμηθέα, με τίτλο «ΝΟΥΣ», που έχει σκοπό να συνδυάσει την άθληση με τη μάθηση και να δώσει τη δυνατότητα σε παιδιά με ταλέντο, με φυσικά αθλητικά προσόντα και με θέληση για αθλητισμό να συνδυάσουν και τα δύο, αξιοποιώντας και εντατικοποιώντας στο μέγιστο τις αθλητικές δυνατότητές τους, με ταυτόχρονη επιμέλεια στις σχολικές τους επιδόσεις. Το γεγονός δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα,  ωστόσο, η ευχή του Προέδρου της ΚΕ Φαίακα, Κώστα Μακρίδη, που δημοσιοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ουσιαστικά το επιβεβαιώνει. Συγκεκριμένα αναφέρει «Καλή επιτυχία στη νέα σου ομάδα Bill Vlassis…Σε ευχαριστούμε για την αγάπη & την προσφορά σου στην ΚΕ ΦΑΙΑΚΑΣ».

Ο ταλαντούχος αθλητής είχε μυηθεί στα μυστικά του αθλήματος από την Ακαδημία των Ιπποτών Κέρκυρας & στη συνέχεια του Φαίακα (μετά την συγχώνευση των δύο ομάδων). Ακολούθησε η συμμετοχή του στην Ακαδημία του ΑΟ Κέρκυρας 2015, ενώ επανήλθε στις τάξεις του Φαίακα, όπου μάλιστα το 2020 σε ηλικία 14 ετών, πήρε το βάπτισμα του πυρός στο ρόστερ της ανδρικής ομάδας σε αγώνες για το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής. Ο Βασίλης Βλάσσης το 2019  είχε κλέψει την παράσταση all star game Βορειοδυτικής Ελλάδας (ΕΣΚΑΒΔΕ) & έκτοτε συμπεριλαμβάνεται συνεχώς στα προπονητικά κλιμάκια της Εθνικής στην κατηγορία Παμπαίδων.

Πρόγραμμα ΝΟΥΣ

Ο Αθλητικός Σύλλογος Πατρών Προμηθέας λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2014 το πρότυπο και καινοτόμο πρόγραμμα αθλητικών υποτροφιών με τίτλο «ΝΟΥΣ», που έχει σκοπό να συνδυάσει την άθληση με τη μάθηση και να δώσει τη δυνατότητα σε παιδιά με ταλέντο, με φυσικά αθλητικά προσόντα και με θέληση για αθλητισμό να συνδυάσουν και τα δύο, αξιοποιώντας και εντατικοποιώντας στο μέγιστο τις αθλητικές δυνατότητές τους, με ταυτόχρονη επιμέλεια στις σχολικές τους επιδόσεις. Αναφέρεται σε παιδιά που θα φοιτούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, έχουν ιδιαίτερες δυνατότητες στο άθλημα του μπάσκετ και απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιμέλεια στα μαθήματά τους. Για αυτά τα παιδιά, ο ΑΣΠ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ οραματίστηκε το πρόγραμμα υποτροφιών «ΝΟΥΣ».

Οι υποτροφίες

Περιλαμβάνουν την εξ ολοκλήρου οικονομική κάλυψη από πλευράς του Συλλόγου των εξόδων για:

τη στέγαση τους στην Πάτρα (στον ξενώνα του ιδρύματος Δημ. & Λιλής Σταυροπούλου στον Καστελόκαμπο Πατρών, σε δωμάτια διαστάσεων φοιτητικής εστίας με κλιματισμό),

τη διατροφή τους,

τις μετακινήσεις τους,

τον αθλητικό τους ρουχισμό και

τη μόρφωσή τους, με την κάλυψη των διδάκτρων της φοίτησης στα Εκπαιδευτήρια “Αναγέννηση”, που εδρεύουν στην Πάτρα.

Το προπονητικό κέντρο του Προμηθέα

Προπονητικό κέντρο του συλλόγου αποτελεί το νεοδόμητο Αθλητικό Κέντρο Προμηθέα Πάτρας που άνοιξε τις πύλες του για το κοινό και τους αθλητές της ομάδας τον Σεπτέμβριο του 2018. Πρόκειται για ένα από τα πιο σύγχρονα προπονητικά κέντρα στην Ευρώπη σε επίπεδο των ακαδημιών καλαθοσφαίρισης. Βρίσκεται στην περιοχή του Καστελλόκαμπου της Πάτρας, σε μία έκταση 2.500 τετραγωνικών μέτρων, με τρία γήπεδα μπάσκετ, υπερσύγχρονο γυμναστήριο και εργαστήριο εργομετρικών (Promitheas Lab), ενώ στόχο της ομάδας αποτελεί η προσπάθεια να σχεδιάζει το μέλλον το δικό της αλλά και του ελληνικού μπάσκετ. Κάθε εβδομάδα, στα 3 διαθέσιμα γήπεδα, λαμβάνουν χώρα προπονήσεις, φιλικά και επίσημοι αγώνες όλων των τμημάτων του Συλλόγου, από τα τμήματα μίνι μέχρι την Α1 ΕΣΚΑ-Η (ανώτερη κατηγορία της Τοπικής Ένωσης, 5ο επίπεδο στο σύστημα κατηγοριών στην Ελλάδα). To αθλητικό κέντρο φιλοξενεί συνεχώς -πέραν των προπονήσεων της ανδρικής ομάδας και των ακαδημιών- εκδηλώσεις με πυρήνα το μπάσκετ και τον πολιτισμό.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!