Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Μπιάγκης: « Ας δώσουμε στα παιδιά μας τα αυτονόητα που τόσο έχουν ανάγκη»

Ο βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η 26η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών και κάθε είδους εξαρτησιογόνων ουσιών. Η σημερινή μέρα μας καλεί να ανοίξουμε τα μάτια, να αγκαλιάσουμε με θεραπευτική φροντίδα, συμπόνια και αγάπη όσους δοκιμάζονται, να στρέψουμε οριστικά την πλάτη στη μοναξιά, την αποξένωση, την ανασφάλεια, την απελπισία, δίνοντας δύναμη σ’ όσους βαδίζουν με γενναιότητα τον δρόμο της απεξάρτησης. Να φωτίσουμε με τη στάση ζωής μας το δύσκολο μονοπάτι που οδηγεί από τη σκιά της κοινωνικής απομόνωσης στην επανένταξη.

Είναι δεδομένο, πως οι χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών, ειδικά στηχώρα μας, ακολουθούν ένα μοναχικό ταξίδι παλεύοντας με τουςπροσωπικούς τους δαίμονες. Μάθαμε να τους αντιμετωπίζουμε μευπεροψία, να τους θέτουμε στο περιθώριο, να μην ακούμε τις κραυγέςτης απόγνωσής τους, να κλείνουμε τα μάτια χωρίς να αναλογιζόμαστεσυγχρόνως τη δική μας ευθύνη για τη δική τους ανασφάλεια, τηναπελπισία, την έλλειψη προοπτικής, το αβέβαιο μέλλον, την έλλειψηήθους, παιδείας και πολιτισμού που χαρακτηρίζει την εποχή μας.

Είναι ώρα να κάνουμε ως κοινωνία την επιβεβλημένη αυτοκριτική μας. Να σταθούμε δίπλα σε αυτά τα παιδιά με περισυλλογή, ενδιαφέρον καιδιάθεση προσφοράς. Να βρεθούμε στο πλάι τους, βοηθώντας ταξανασηκωθούν. Ο αγώνας ενάντια στα ναρκωτικά είναι αγώνας για τηζωή και πρέπει να είναι καθημερινός και διαρκής.

Στην Κέρκυρα, το πρόβλημα είναι έντονο και διαρκώς μεγεθύνεται αντίνα περιορίζεται, όπως αποδεικνύει και το σχετικό βίντεο. Είναιεπιτέλους ώρα, να καταλάβουμε που βρισκόμαστε, η τοπικής μαςκοινωνία να ορθώσει ανάστημα, η τοπική αυτοδιοίκηση ναενεργοποιηθεί και να διεκδικήσει και να συνεργαστεί με τις τοπικέςδομές και τα αρμόδια Υπουργεία Παιδείας, Υγείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Ας αποτελέσει η σημερινή μέρα την κατάλληλη ευκαιρία, ώστε νααναληφθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες και να ισχυροποιηθούν οιυποστελεχωμένες και παραγκωνισμένες από την κεντρική εξουσίακοινωνικές δομές πρόληψης και προστασίας.

Ας δώσουμε στα παιδιά μας την απαραίτητη ώθηση μέσω τουπολιτισμού και του αθλητισμού για να αποφύγουν τις συμπληγάδες τωνουσιών και να απολαύσουν τη ζωή  που τους αξίζει πέρα από τηνεξάρτηση και τον εθισμό. Τα δοκιμαζόμενα παιδιά μας επιζητούν τααυτονόητα που τους οφείλει η πολιτεία, ας ανταποκριθούμε επιτέλουςστις υποχρεώσεις μας.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!