Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Μποτρίνι για εστίαση: Aντιμετωπίζουμε δυσκολίες, oι εξωτερικοί χώροι δεν αρκούν -O φόβος μας είναι μήπως κλείσουμε πάλι

Για το άνοιγμα της εστίασης και τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρηματίες στον τομέα αυτό μίλησε ο βραβευμένος με αστέρια Μισελέν και ιδιοκτήτης των εστιατορίων «Etrusco» και «Botrini’s»Έκτορας Μποτρίνι.

«Ανοίγω αύριο, αντιμετωπίζουμε δυσκολίες και φοβερό κόστος. Φαντάσου το μαγαζί, για αυτό καθυστερήσαμε, ήταν επτά μήνες κλειστό. Φτιάξαμε κήπους από την αρχή, μαγειρεύουμε από την αρχή, είναι μάλιστα η πρώτη φορά που μας έληξαν τα αναψυκτικά. Τώρα ο φόβος μας είναι μήπως κλείσουμε πάλι», εξέφρασε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Οι εξωτερικοί χώροι δεν αρκούν. Εμείς έξω πάρα το γεγονός ότι ο χώρος είναι τεράστιος, σταματάμε στα 45 άτομα. Άρα, δεν βγαίνει εύκολα, βγαίνει με πολύ κόπο. Είναι οι αποστάσεις, δεν μπορείς να φας πριν τις 7, ο ήλιος είναι ψηλά και ο Έλληνας τρώει και λίγο αργούτσικα. Είναι πρόβλημα», συμπλήρωσε.

Και στη συνέχεια ανέφερε το εξής: «Σκέφτομαι τους ανθρώπους που δεν έχουν λεφτά στην άκρη να ανοίξουν το μαγαζί τους, ξέρεις τι κόστη είναι τώρα; Πρέπει να αγοράσουμε μαναβική, κρέας, ψάρι, κρασιά, κάβες, καθαριστικά. Όποιος δεν έχει χρήματα τι θα κάνει; Υπάρχει κόσμος που ξέρω και ζορίζεται πάρα πολύ να ανοίξει τα μαγαζιά του».

«Είναι δύσκολα τα πράγματα, δεν είναι απλά»

«Στην Κέρκυρα πολλά ξενοδοχεία είναι πολύ χαμηλά στις κρατήσεις από 15 Μαΐου έως τέλη Ιουνίου. Υπάρχει μια καλή κινητικότητα από Ιούλιο μέχρι Σεπτέμβριο και δεν ξέρω τι θα γίνει τον Οκτώβριο. Το θέμα είναι ότι τέσσερις μήνες δεν φτάνουν για να καλύψουν έξοδα. Όσο καλά και να πάει, θα είναι η μία ή η άλλη στην καλύτερη περίπτωση».

«Ο εργαζόμενος που ξεκινούσε από 1η Μάρτη να πληρώνεται, τώρα ξεκινάει σε πολλά ξενοδοχεία από τέλος Μαΐου. Χάνουν και αυτοί οι άνθρωποι τρεις μήνες. Έχω την αίσθηση ότι τα χειρότερα θα τα δούμε μπροστά μας τον χειμώνα. Ελπίζουμε να μην υπάρξει και τρίτη χρονιά», εξήγησε στις δηλώσεις του.

«Είναι δύσκολα τα πράγματα, δεν είναι απλά. Ανοίγουμε με μεγάλη χαρά, αλλά είναι ζόρικα. Θα τα βρούμε μπροστά μας. Ευελπιστώ να έχουμε μια ροή, αλλιώς θα είναι δύσκολα», κατέληξε ο Έκτορας Μποτρίνι.

 

φωτο Σταμάτης Καταπόδης

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!