Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Μυρίζει όλη η Κέρκυρα καμένο από την φωτιά στην Αλβανία – Δεν υπάρχει πυρκαγιά στο νησί

Αλεπάλληλες κλήσεις έχει δεχθεί τόσο ο δημοσιογραφικός κόσμος της Κέρκυρας όσο και το τηλεφωνικό κέντρο στην πυροσβεστική από πολίτες που έχουν τρομοκρατηθεί, καθώς υπάρχει έντονη η μυρωδιά του “καμένου” στην Κέρκυρα, κυρίως στο κέντρο, τη Μέση Κέρκυρα και το Νότο.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει φωτιά στην Κέρκυρα αλλά έχει μεταφερθεί αυτή αποπνικτική ατμόσφαιρα από τις φωτιές στην Αλβανία.

 

Τι μεταδίδεται για τη γειτονική χώρα

«Οι φλόγες εξαπλώθηκαν σε μεγάλη πευκόφυτη έκταση κοντά στην πόλη Λατς. Είναι μια από τις χειρότερες δασικές πυρκαγιές φέτος», έγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Ταουλάντ Μπάλα σε ανάρτησή του στο Facebook.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τη σύλληψη άνδρα, που ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι είναι ύποπτος για εμπρησμό.

Αλβανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν εικόνες από περιοχή όπου απειλούνται σπίτια, ενώ στρατιωτικό ελικόπτερο έκανε ρίψεις νερού για να αναχαιτίσει την προέλαση της πύρινης λαίλαπας.

Ο υπουργός Άμυνας Νίκο Πελέσι ανέφερε ότι περίπου 50 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, υπογραμμίζοντας ότι η πρόσβαση των δυνάμεων σε αρκετά σημεία είναι δύσκολη.

Σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας στην πόλη Μπεράτι (νότια), που έδωσε επίσης στη δημοσιότητα η αλβανική αστυνομία, διακρίνονται δύο εμπρηστές επί το έργον. Οι δύο άνδρες ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Τον προηγούμενο μήνα, οι αλβανικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες σε 14 υπόπτους για εμπρησμό, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!