Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Μόλις 3% της Κέρκυρας τις δύο δόσεις εμβολίου covid

Ο αργός ρυθμός με τον οποίο περπατάει το εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά της covid-19 γενικότερα στη χώρα και ειδικότερα στην Κέρκυρα, εγείρει ανησυχίες για το πότε θα έρθει η «ελευθερία» από την πανδημία.
Υπενθυμίζουμε ότι προ ημερών η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής, Μαρία Θεοδωρίδου εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι μέχρι τέλος Απριλίου θα έχει επιτευχθεί εμβολιαστική κάλυψη του 20% του πληθυσμού.
Στόχος, που είναι αμφίβολο εάν επιτευχθεί στην Κέρκυρα, εάν ληφθούν τα μέχρι τώρα στοιχεία εμβολιασμών.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ μέχρι και την Τρίτη 2 Μαρτίου 2021 στο νησί μας είχαν εμβολιαστεί συνολικά 7.343 άτομα εκ των οποίων 4.392 έκαναν την πρώτη δόση, ενώ 2.951 συμπολίτες μας και τις δύο δόσεις. Δηλαδή μέσα σε περίπου ενάμιση μήνα έχει εμβολιαστεί ολοκληρωτικά μόλις το 3% του κερκυραϊκού πληθυσμού.
Το ίδιο διάστημα στη χώρα είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά 957.139 εμβολιασμοί, εκ των οποίων 617.737 αφορούν την πρώτη δόση και 339.402 & τις δύο.
Να σημειώσουμε ότι στην Κέρκυρα μέχρι τώρα λειτουργούν τρία εμβολιαστικά κέντρα:
Στο Νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας της πόλης (πρώην ΙΚΑ) και στο Κέντρο Υγείας Αγίου Μάρκου. Το τελευταίο διάστημα εμβολιάζονται καθημερινά περίπου 300 άτομα (γύρω στα 250 σε Κέντρο Υγείας Πόλης & Νοσοκομείο & περίπου 50 στο ΚΥ Αγ. Μάρκου).
Όπως προανήγγειλε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γ. Καρβέλης πρόκειται να λειτουργήσουν άλλα δύο εμβολιαστικά κέντρα, στα Κέντρα Υγείας Λευκίμμης και Αγίου Αθανασίου, προκειμένου να εξυπηρετούν άμεσα τους κατοίκους Νότου και Βορρά αντιστοίχως. Ωστόσο, για να λειτουργήσουν τα κέντρα αυτά, μεταξύ άλλων απαιτείται προσωπικό, το οποίο στην «έσχατη» περίπτωση πρέπει να είναι ένας γιατρός, ένας νοσηλευτής και ένας διοικητικός για κάθε βάρδια.
Επιπλέον πρέπει να γίνει υπενθύμιση, ότι απαιτείται και ιατρικό προσωπικό για τις καθημερινές ανάγκες των ιατρικών υπηρεσιών των Κέντρων Υγείας. Ως γνωστό, πριν από λίγες ημέρες, τα σωματεία των γιατρών του νοσοκομείου και των ιδιωτών, είχαν διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι «αποψιλώνονται» από ιατρικό προσωπικό τα Κέντρα Υγείας του νησιού, εξαιτίας των μετακινήσεων γιατρών για να καλύψουν τις ανάγκες των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!