Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΚΕΝΤΡΙΚΑ

Νέα δεδομένα για σχολική κάρτα και self test σε εστίαση και μαγαζιά

Πρόβλημα έχει προκύψει με τα self test που κάνουν οι μαθητές για το σχολείο και με την είσοδό τους σε εστίαση και λιανεμπόριου. Ποιες αλλαγές έρχονται στη σχολική κάρτα.

Θα δοθεί λύση ώστε η σχολική κάρτα να ισχύει και σε άλλες δραστηριότητες για τους ανήλικους, ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, απαντώντας στα ερωτήματα γονέων που θέτουν το ζήτημα πως οι καταστηματάρχες δεν αποδέχονται το αρνητικό αποτέλεσμα του self test για το σχολείο για την είσοδο των ανηλίκων στα μαγαζιά.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Γεωργαντάς δέχθηκε τα παράπονα για το εξής ζήτημα: Όπως επισημαίνουν, τα παιδιά για το σχολείο έχουν τη σχολική κάρτα κάνοντας δύο self test την εβδομάδα. Όμως για να μπει ένα ανήλικο παιδί σε ένα κατάστημα εστίασης ή λιανεμπορίου θα πρέπει να κάνει νέο self test.

«Δίκιο έχουν οι γονείς. Ακριβώς αυτό που βεβαιώνεται στη σχολική κάρτα είναι το αποτέλεσμα του self test. Επειδή χρησιμοποιείται για τα σχολεία, γράφει τη λέξη σχολική κάρτα, στους επαγγελματίες δημιουργεί ένα ζήτημα. Αν θέλουν να έχουν επιπλέον δραστηριότητες το Σαββατοκύριακο θα πρέπει να κάνουν νέο self test. Θα υπάρχει η ρύθμιση που θα ξεκαθαρίζει ότι δεν θα χρειάζεται να κάνουν νέο self test για να κάνουν άλλες δραστηριότητες» τόνισε ο κ. Γεωργαντάς.

Σημειώνεται, πως το θέμα θα λυθεί μόνο για τις καθημερινές, δηλαδή ένα παιδί να καλύπτεται σε όλες του τις δραστηριότητες με τα self test που κάνει στο σχολείο, όμως για να μπορέσει να πάει -για παράδειγμα- για ψώνια το Σάββατο ή σε μια καφετέρια την Κυριακή, θα πρέπει να κάνει νέο αυτοδιαγνωστικό έλεγχο και να δηλώνει το αποτέλεσμα στο self testing.gov.gr.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!