Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Νέα κινητοποίηση των σχολικών καθαριστριών στο Μαράσλειο – Στηρίζει η ΕΛΜΕ

ΚΕΡΚΥΡΑ – Σε νέα κινητοποίηση που έχει οριστεί για σήμερα στις 11:00 έξω από το Μαράσλειο, προχωρούν οι σχολικές καθαρίστριες διεκδικώντας, μεταξύ των άλλων, την επέκταση των συμβάσεών τους, για τις οποίες έλαβαν διαβεβαιώσεις από την δημοτική αρχή και η οποίες συμβάσεις δεν έχουν επεκταθεί, όπως υποστηρίζουν, ήδη ένα μήνα μετά την επαναλειτουργία των σχολείων του νησιού. Στο πλευρό τους, εξακολουθεί να βρίσκεται Η ΕΛΜΕ η οποία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ

Όλο το προηγούμενο διάστημα η ΕΛΜΕ Κέρκυρας συναντήθηκε ή συνομίλησε με εκπροσώπους και των 3 δήμων του νησιού για το φλέγον ζήτημα του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία. Το αποτέλεσμα των συνομιλιών ήταν ότι φάνηκε όλη η υποκρισία της Κυβέρνησης, στο κατά πόσο πήρε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να γίνει με ασφάλεια το άνοιγμα  των σχολείων. Αλλά φάνηκε και ξεκάθαρα η αδυναμία των Δήμων να λύσουν το ζήτημα της καθαριότητας στα σχολεία – ζήτημα που πλέον έχει πάρει πανελλαδικές διαστάσεις- αλλά και η απροθυμία τους να διεκδικήσουν άμεσα λύσεις από την Κυβέρνηση.

Μετά από 1 μήνα λειτουργίας των σχολείων και στο προσωπικό καθαριότητας ακόμα δεν έχουν δοθεί οι νέες συμβάσεις που προβλέπουν την επέκτασή τους και θα «κάλυπταν» τις ανάγκες για καθαριότητα των σχολείων!

Και βέβαια, 1 μήνα μετά, το προσωπικό καθαριότητας είδε να μην πληρώνεται στην ώρα του, καθιστώντας τις υποσχέσεις που έδωσε ο Δήμος, τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στις ίδιες τις σχολικές καθαρίστριες στις κινητοποιήσεις που έκαναν, κενές περιεχομένου!

Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με την υγεία των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους ή νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με τα δικαιώματα των εργαζομένων και τις ζωές τους, είναι βαθιά γελασμένοι.

Απαιτούμε, εδώ και τώρα:

  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων όλων των εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολείων και άμεση υπογραφή της νέας σύμβασης
  • Άμεση μονιμοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού καθαριότητας και πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας των σχολείων. Με μεταφορές προσωπικού και με συμβάσεις, απλά διαιωνίζεται το πρόβλημα και δε λύνεται!
  • Επαγγελματικά μέσα ατομικής προστασίας σε όλο το προσωπικό καθαριότητας
  • .

φωτογραφίες από την πρόσφατη αντίστοιχη διαμαρτυρία τους

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!