Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Νέο δίκτυο αποχέτευσης σε Κ. Κορακιάνα – Άγ. Μάρκο – Υδραίου: Ένα ακόμη μεγάλο έργο βαίνει προς υλοποίηση

– Μ. Υδραίου: Ένα ακόμη μεγάλο έργο βαίνει προς υλοποίηση αναβαθμίζοντας τη ζωή των κατοίκων.

Ένα ακόμη μεγάλο έργο που θα αναβαθμίσει τη ζωή των πολιτών και το περιβάλλον δρομολογείται, αυτό της κατασκευής δικτύου αποχέτευσης Κάτω Κορακιάνας-Αγίου Μάρκου. Το έργο εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης και χρηματοδοτείται με συνολικό προϋπολογισμό 10.864.577,40 ευρώ.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε σήμερα η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και Πρόεδρος της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ Μερόπη Υδραίου η οποία δήλωσε την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή. Όπως ανέφερε, «πρόκειται για ένα ακόμη μεγάλο έργο που κλείνει πληγές του παρελθόντος και δημιουργεί νέες σύγχρονες συνθήκες διαβίωσης στους πολίτες».

Το έργο κατασκευής δικτύου αποχέτευσης Κάτω Κορακιάνας – Αγίου Μάρκου περιλαμβάνει:

–       Κατασκευή νέου χωριστικού δικτύων βαρυτικών αγωγών αποχέτευσης στον Παλιό Οικισμό του Αγίου Μάρκου.

–       Κατασκευή Κεντρικού αποχετευτικού αγωγού στην Δασιά για την μελλοντική επέκταση αποχετευτικών αγωγών στις περιοχές της Κάτω Κορακιάνας.

–        Η κατασκευή νέου αντλιοστασίου αποχέτευσης που θα δέχεται τα λύματα της Κάτω Κορακίανας και θα τα καταθλίβει στην ΕΕΛ Αγίου Μάρκου.

–        Αναδιάταξη των υφιστάμενων αντλιοστασίων Αγίου Μάρκου και Ύψου.

–        Η αντικατάσταση των υφιστάμενων καταθλιπτικών αγωγών των αντλιοστασίων Αγίου Μάρκου και Ύψου από νέους.

–        Προσθήκη δευτέρου θαλάμου στο υφιστάμενο αντλιοστάσιο αποχέτευσης της Άνω Κορακιάνας

–        Αντικατάσταση τμήματος του αποχετευτικού δικτύου που περιλαμβάνει αγωγούς και αντλιοστάσια στους οικισμούς του Αγίου Μάρκου, της Άνω Κορακιάνας και του Ύψου.

–        Επέκταση και αύξηση δυναμικότητας της ΕΕΛ Αγίου Μάρκου από 5.000 κάτοικους σε 15.300 κάτοικους άμεσα και με μελλοντική προσθήκη μίας ακόμα δεξαμενής  αερισμού, η ΕΕΛ θα δύναται να εξυπηρετεί 21.780 κατοίκους. 

–        Η κατασκευή νέου αγωγού και συστήματος διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων για να διατίθενται αυτά μακριά από την Ακτή Κολύμβησης του Ύψου.

«Εργαστήκαμε ασταμάτητα και μεθοδικά φέρνοντας απτά αποτελέσματα. Αποδεικνύουμε στην πράξη το ενδιαφέρον μας για τη βελτίωση των υπαρχουσών και την δημιουργία νέων υποδομών που θα αναβαθμίσουν ουσιαστικά τη ζωή των συνδημοτών μας. Προχωράμε σε έργα που εδώ και δεκαετίες θα έπρεπε να είναι αυτονόητη η ύπαρξή τους και που όμως σήμερα λείπουν από την τοπική κοινωνία μας. Παραμένοντας πιστοί στις δεσμεύσεις μας, δρομολογούμε αυτά τα έργα που πλέον περνούν στη φάση υλοποίησης και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη γι’ αυτό».

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!