Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Ναι στο πρόγραμμα τουρ.προβολής, όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια απο το Περιφερειακό Ιονίων

Σχεδόν ομοφωνία (σ.σ. λευκό ψήφισε η ΛΑΣΥ), στο σημερινό περιφερειακό συμβούλιο, που έγινε με τηλεδιάσκεψη, επι της έγκρισης του προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ιονίων για το 2024.

 Το ύψος της προβολής φτάνει τα 300 χιλ. ευρώ και σύμφωνα με την εισήγηση (ανέγνωσε η αντιπεριφειάρχης Αιμ. Μόσχου) του περιφερειάρχη Γ. Τρεπεκλή περιλαμβάνει συμμετοχή στις διεθνείς εκθέσεις διοργάνωση ή συνδιοργάνωση εκδηλώσεων στο πλαίσιο εκθέσεων η ανεξάρτητα από εκθέσεις, διοργάνωση workshops, φιλοξενία δημοσιογράφων, διαφημιστική προβολή σε εγχώρια και διεθνή μέσα ηλεκτρονικά και έντυπα κ.α. Στους βασικούς άξονες περιλαμβάνεται η δημιουργία ισχυρής Ταυτότητας (Brand Name) και ο Σχεδιασμός μεσοπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης στρατηγικής διαφοροποίησης και προβολής του τουριστικού μας προϊόντος.

Η πρ. περιφερειάρχης Ρ. Κράτσα τόνισε πως απουσιάζουν από τη λίστα οι εκθέσεις του Ντουμπάϊ και του Παρισιού, ενώ ειδικότερα για την πρώτη σημείωσε πως τα πρέπει να συνεχιστεί το άνοιγμα που έγινε πέρυσι στην αραβική τουριστική αγορά. Στάθηκε στην έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού για τις δράσεις της προβολής κυρίως στις εκθέσεις, ενώ τόνισε πως θα πρέπει να αξιοποιηθεί η μελέτη βιωσιμότητας του τουρισμού στα ιόνια που θα εκπονηθεί  από το πανεπιστήμιο αιγαίου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δε καλύπτει στο ελάχιστο  τις ανάγκες τουριστικής προβολής σημείωσε ο Θ. Γαλιατσάτος που τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί χρόνος στην νέα περιφερειακή αρχή να παρουσιάσει το πρόγραμμά της, όπως και να προσπαθήσει η ΠΙΝ να λάβει σοβαρή χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για την τουριστική προβολή.

Την ανάγκη να συνδεθεί και να στηριχθεί η τουρ. Προβολή με δράσεις πολιτισμού κατά το παράδειγμα της Π.Ε. Κεφαλονιάς σημείωσε η Αλ. Μπαλού, που μίλησε για τραγικό έλλειμμα υποδομών στα Ιόνια. Εκτίμησε ακόμα πως δε χρειάζεται να δοθεί χρόνος και ανοχή στη νέα περιφερειακή αρχή, που θα πρέπει να είναι σε θέση να εφαρμόσει τα όσα υποσχέθηκε προεκλογικά.

«Η Π.Ι.Ν. ήταν φτωχός συγγενής στην περσινή έκθεση του Λονδίνου», σημείωσε η Μ. Δρυ, που τόνισε στην ανάγκη βελτίωσης των υποδομών στα Ιόνια ώστε οι επισκέπτες μας να φεύγουν ικανοποιημένοι. Από την άλλη στο θέμα του προσωπικού πρότεινε να υπάρξει συνεργασία με το ΙΕΚ Τουρισμού, ενώ χαρακτήρισε αναγκαία τη χάραξη στρατηγικής 20ετίας  για τον τουρισμό στα Ιόνια.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Τρεπεκλής χαρακτήρισε ορθή την τοποθέτηση Γαλιατσάτου για τη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ και τόνισε πως η ΠΙΝ θα κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση . Απαντώντας στη κ. Κράτσα τόνισε πως δεν ακυρώνεται τίποτα και πως αν το άνοιγμα στο Ντουμπαϊ πάει καλά η ΠΙΝ θα επανέλθει.  Θα αξιολογηθούν όπως είπε, όλες οι μελέτες και προτάσεις που θα κατατεθούν στην Π.Ι.Ν. ,ευχαριστώντας το Ιόνιο Πανεπιστήμιο για τη συνεργασία του. Επέκρινε την κ. Κράτσα γιατί προχώρησε σε ανάθεση μελέτης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και όχι στο Ιόνιο που διαθέτει Τμήμα Τουρισμού.

Οχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Το σώμα απασχόλησε και η υπόθεση της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, θέμα για το οποίο κατατέθηκαν τρία διαφορετικά ψηφίσματα, της πλειοψηφίας  (εισηγητής ο αναπλ. αντιπεριφερειάρχης Χρ. Ανθης), της παράταξης Ιόνιο Δυνατά (υπέρ της ίδρυσης) καθώς και της ΛΑ.ΣΥ. Ιονίων.

Τελικά με ψήφους 21 υπέρ, εγκρίθηκε η πρόταση της πλειοψηφίας. 5 ψήφους πήρε η πρόταση Ρ. Κράτσα και 8  της ΛΑ.ΣΥ.

Το ψήφισμα

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων με το παρόν ψήφισμα δηλώνει πως βρίσκεται συνεχώς και αταλάντευτα στο πλευρό του Ιονίου Πανεπιστημίου, των φοιτητών, των καθηγητών και όλης της ακαδημαϊκής κοινότητας. Είναι ξεκάθαρη η άποψή μας πως η πρόοδος του τόπου μας μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου όπως ήταν και οι αρχές ίδρυσης του πρώτου ελληνικού πανεπιστημίου, της Ιονίου Ακαδημίας, η οποία ιδρύθηκε πριν από ακριβώς 200 χρόνια. Οι οποιεσδήποτε ενέργειες, όπως η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, που μπορεί να φέρουν έστω και υπόνοια μείωσης της δυναμικής του πανεπιστημίου της Περιφέρειάς μας, μας βρίσκουν αντίθετους.

Επιπρόσθετα, το Περιφερειακό Συμβούλιο δηλώνει τη στήριξή του στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το πανεπιστήμιο των νησιών μας, το οποίο βρίσκεται σε σαφή πορεία ανάπτυξης και δηλώνει την απόλυτη στήριξή του σε φοιτητές και προσωπικό στον αγώνα που κάνουν για την απόκτηση γνώσης και τη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας.

ΑΛΚΗΣ ΚΟΣΚΙΝΑΣ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!