Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Να ανακληθούν οι άδειες των ανοικτού τύπου πούλμαν ζητούν ξανά οι ιδιοκτήτες τουρ. λεωφορείων

Στο αίτημά τους να ανακληθουν οι άδειες των ανοικτού τύπου λεωφορείων που επιβαρύνουν, όπως αναφέρουν, το ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας, επανέρχονται οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων Κέρκυρας, ενώ “δείχνουν” τις ενέργειες των εμπλεκομένων φορέων και πολιτικών.

Η ανακοίνωση

 

Πριν λίγες ημέρες παρακαλέσαμε την π. Υπουργό Τουρισμού κ. Κουντουρά να μας πει αν τα 20 ανοικτού τύπου πούλμαν, που δρομολογήθηκαν και με την υπογραφή της, κάνουν καλό στην πόλη της Κέρκυρας και στην τοπική μας οικονομία.

Η κ. Κουντουρά σιωπά, περιφρονώντας τους Κερκυραίους και τους Έλληνες πολίτες. Το προσεχές διάστημα θα ενημερώσουμε ευρωπαϊκούς και διεθνείς φορείς, που ασχολούνται με σχετικά ζητήματα, για την περίπτωση της Κέρκυρας, για να καταδειχθεί πώς μπορεί να υποβαθμιστεί μία πόλη και ένα Ιστορικό Κέντρο, Μνημείο, Unesco, από κάκιστες και ανεξήγητες αποφάσεις της δημόσιας διοίκησης. Με δεδομένα ότι α) έχουν εγκριθεί μόνο 2 άδειες στην Ελλάδα συνολικά (σε νησιά αντίστοιχου μεγέθους με το δικό μας) ενώ στην Κέρκυρα 20 (!!!) και β) κερδίζουν ελάχιστοι και χάνουν χιλιάδες επαγγελματίες και η ίδια η πόλη, είναι απορίας άξιο ποιο κανάλι οδήγησε την Κυβέρνηση σε τέτοιο αυτογκόλ. Το αφήγημα για
δίκαιη ανάπτυξη πάει περίπατο, γιατί η περίπτωση αυτή ούτε ασφαλώς συνιστά ανάπτυξη ούτε, βέβαια, είναι δίκαιη. Για να έχουμε καλλίτερη εικόνα, συμπληρώνουμε για το θέμα, τις θέσεις των θεσμικών παραγόντων και τους καλούμε να μας διορθώσουν αν κάνουμε λάθος:
Υπουργός Τουρισμού, κ. Έλενα Κουντουρά:
Έχουμε δει τις υπογραφές της στις άδειες αλλά η π. Υπουργός σιωπά και επομένως δεν γνωρίζουμε τη θέση της.
Υπουργός Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζης:
Σε απάντηση στη Βουλή το 2017 στην ερώτηση της κ. Βάκη και αφού εξηγεί ότι θα αλλάξει το κανονιστικό πλαίσιο δηλώνει: ….για τη διαφύλαξη οδικών διαδρομών ιστορικού ενδιαφέροντος, οι Δήμοι δύνανται να λαμβάνουν μέτρα που αφορούν στη ρύθμιση, τον περιορισμό ή και την απαγόρευση της κυκλοφορίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ν. 2696/1999).
Αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ. Νικολέτα Πανδή:
Δεν είχε αντίρρηση, όπως φαίνεται και από τα σχετικά έγγραφα, για τις διαδρομές, δηλαδή των δεκάδων ή εκατοντάδων, καθημερινών, επαναλαμβανόμενων δρομολογίων στο κέντρο της πόλης (από Μουράγια, Λαϊκή αγορά κλπ).
Δήμαρχος Κερκυραίων, κ. Κώστας Νικολούζος:
Αντιγράφοντας από τα πρακτικά της σύσκεψης, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Γαλιατσάτου στις 13/6/17, ο κ. Δήμαρχος αφού ζήτησε ‘ψυχραιμία’ εξήγησε ότι τα ανοικτού τύπου πούλμαν δημιουργούν ‘ενδεχομένως’ προβλήματα , ζήτησε να ‘εφαρμόσουμε απαραβίαστα όρια στις λειτουργίες της πόλης και οι όποιες απόψεις και θέσεις να έχουν ως κύριο γνώμονα το συμφέρον της πόλης’ αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι ο Δήμος Κέρκυρας αφού δεν χορηγεί τις άδειες. Παραθέτουμε την επιστολή του Δημάρχου της Ρόδου, ο οποίος απαίτησε και έγινε από τότε αποδεκτό, ότι η πόλη της Ρόδου δεν δέχεται την δρομολόγηση πέραν των 2 ανοικτού τύπου πούλμαν.
Υπενθυμίζουμε ότι Ρόδος και Κέρκυρα δεν έχουν διαφορετικούς Νόμους.

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κέρκυρας, κ. Γεώργιος Χονδρογιάννης
Από τα πρακτικά της σύσκεψης της 13/6/17, ο κ. Χονδρογιάννης τοποθετείται καθαρά υπέρ των ανοικτών τύπου πούλμαν, επικαλούμενος το ‘ελεύθερο εμπόριο’. Ζητούμε ξανά την ανάκληση όλων των αδειών των πούλμαν αυτών, για τους πολύ σοβαρούς λόγους που
έχουμε αναλυτικά αναφέρει. Για τα απίστευτα ‘θαύματα’ που συμβαίνουν μόνο στην λεηλατημένη Κέρκυρα, εκτός των άλλων, ευθύνεται και η εκκωφαντική σιωπή, με λίγες αξιέπαινες εξαιρέσεις, αυτών οι οποίοι, εκπροσωπώντας ή φιλοδοξώντας να εκπροσωπήσουν τους Πολίτες, είχαν και έχουν την απόλυτη υποχρέωση και ευθύνη να τοποθετηθούν δημόσια και ανοικτά σε τόσο κρίσιμα ζητήματα.

Υπογράφουν ο πρόεδρος του σωματείου Νίκος Τσαγκάρης και ο γραμματέας Σπύρος Τσιριγώτης

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!