Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Να γίνει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα το Βίδο, ζητά η ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Αίτημα για πραγματοποίηση μονοθεματικού δημοτικού συμβουλίου για το Βίδο, καταθέτει προς τον πρόεδρο του συμβουλίου  Δ. Μεταλληνό η παράταξη “ΕΚΚΙΝΗΣΗ”.

 

Συγκεκριμένα:

 

ΕΙΣΗΓΗΣΗ:

Η νησίδα Βίδο αποτελεί ένα μοναδικό μνημείο, άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης μας. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια συνεχής υποβάθμιση της νησίδας, η οποία ξεκίνησε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή (Νικολούζος) και συνεχίζεται στην παρούσα δημοτική θητεία. Οι δημοτικές κατασκηνώσεις δεν πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια και τη θέση τους πήρε το πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης. Προβληματική ήταν η σύνδεση του Βίδο με την Κέρκυρα καθώς το Δημοτικό Καΐκι είτε ξεκινούσε την λειτουργία του στα μέσα καλοκαιριού είτε λειτουργούσε με μειωμένο ωράριο αδυνατώντας να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες. Με βάση τα παραπάνω η λειτουργία του εστιατορίου από την Εταιρεία ΙΚΟΣ, έχει μετατρέψει την νησίδα σε private island. Η ερχόμενη καλοκαιρινή σεζόν οφείλει να είναι διαφορετική σε σχέση με τις τρείς προηγούμενες και αυτό επιτάσσει την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβούλιου για την κατάσταση που επικρατεί και τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί από την Δημοτική Αρχή.

Τα θέματα στα οποία πρέπει να υπάρξει ενημέρωση και συζήτηση είναι:

  • Λειτουργία Δημοτικών Κατασκηνώσεων
  • Πρόσληψη Προσωπικού
  • Λειτουργία δημοτικού καϊκιού
  • Λειτουργία εστιατορίου
  • Κατάσταση κτιριακών υποδομών
  • Πυρασφάλεια
  • Τουριστική προβολή της νησίδας

 

 

ΕΚΚΙΝΗΣΗ – Αριστερό Δημοκρατικό Μέτωπο για την Κέρκυρα

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!