Quantcast
Δημοσιογράφος
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Να τα πούμε ή να φύγουμε;;;

Είναι αξιοσημείωτο τον αγώνα που κάνουν οι δημοσιογράφοι της Περιφέρειας, αφενός για να βγάλουν την είδηση, αφετέρου να τη διασταυρώσουν, στη συνέχεια να πείσουν πως ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει και τέλος να απαντούν πως είναι δικαίωμα τους και συνταγματική τους υποχρέωση να ενημερώνουν.

Ο λόγος για τα κρούσματα, που έχουν έρθει έντονα και πάλι στη δημοσιότητα. Και πριν με «σταυρώσετε», να εξηγήσω πως δεν σπείρουμε τον πανικό όπως λέγεται, γιατί αυτή η καραμέλα φαίνεται είναι νόστιμη και χωρίς συντηρητικά, αλλά ενημερώνουμε! Τουλάχιστον οι δημοσιογράφοι της Κέρκυρας, δεν σπείρουν πανικό! Δεν διάβασα κάπου «προσοχή εθεάθη πριν λίγο να περνάει κρούσμα από την Πολ. Κωνσταντά εκκενώσετε την πόλη». Γιατί αυτός είναι ο πανικός. Και να σας πω και κάτι; Το θέμα είναι ότι τα λέμε και  τα ανακοινώνουμε και όχι ότι  υπάρχουν; Θέλετε να υπάρχουν κι εμείς να τα κρύβουμε; Γιατί στρουθοκαμηλίζετε; Όσοι το κάνετε βεβαίως.

Α! Και τώρα που είπα “τα κρύβουμε”.

Παρατήρησε κανείς, εκτός από τους συναδέλφους μου, που το παρατήρησαν, πως τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες και σήμερα από τον ΕΟΔΥ κεντρικά, δεν αναφέρονται σε νησιά; Μόνο σε μεγάλες πόλεις πάνε οι άνθρωποι που φέρουν τον ιό. Ναι, στα νησιά που έρχονται οι τουρίστες, κρούσματα δεν υπάρχουν. Κι εμείς, τα κατασκευάζουμε για τα «κλικ» που λέτε κι εσείς. Και άντε, εμείς τα γράφουμε για τα «κλικ».  Όλοι τον ίδιο αριθμό, όχι το ένα μέσο ενημέρωσης λιγότερο και το άλλο περισσότερα.

Τι γίνεται όμως με όλους όσοι ανακοινώνουν στο fb αριθμό κρουσμάτων τύπου 30 στην Κέρκυρα, ή 5 στον Ύψο ή 4 στο Σιδάρι καθημερινά; Γιατί το κάνουν; Για τα κλικ; Και γιατί εγώ ως επαγγελματίας που έχω ξοδέψει ώρες καθημερινά να διασταυρώσω μια είδηση που όφειλαν οι αρχές να μου τη δίνουν αβίαστα ως υποχρεούνται, να θέλω να ανακοινώσω πως έχουμε κρούσματα και πως αν τηρούμε τα μέτρα δεν κινδυνεύουμε, καθώς τα κρούσματα είναι σε καραντίνα. Είδος βίτσιου είναι; Ή θέλουμε όλοι να συνωμοτήσουμε να καταστραφούμε οικονομικά; Γιατί ξέρετε, οικονομικά δεν καταστρέφονται οι επιχειρήσεις μόνο της εστίασης η του τουρισμού αλλά και οι εφημερίδες, τα κανάλια, τα ψιλικατζίδικα, τα περίπτερα, οι ράφτρες και πάει λέγοντας.

Συνοπτικά λοιπόν, γιατί ο θυμός είναι μεγάλος.

  1. Δεν σπείρουμε οι δημοσιογράφοι τον πανικό, που έχουμε ταυτότητα, ονοματεπώνυμο και γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας – καθότι μικρή η κοινωνία της Κέρκυρας. Ο πανικός σπέρνεται ίσως, από όλους όσοι λένε στα κοινωνικά δίκτυα έχουμε 5, 10 και 30 κρούσματα στην τάδε περιοχή, ξεκινώντας μια ατέρμονη συζήτηση επί των σχολίων που δεν οδηγεί πουθενά.
  2. Για να δώσουμε την είδηση, την όποια είδηση, εν προκειμένω για τα κρούσματα που έχουμε, για να μην παίζουμε την κολοκυθιά, προηγούνται δεκάδες τηλεφωνήματα, διαπληκτισμοί και εντάσεις καθώς κανείς δεν κάνει τη ζωή μας εύκολη, συνεπώς και τη δική σας, για να γνωρίζετε που βαδίζετε.
  3. Αυτή είναι προσωπική μου άποψη και ας βγει οποιοσδήποτε να με διαψεύσει. Τα κρούσματα που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ και οι περιοχές που εντοπίστηκαν, θεωρώ πως είναι η μισή αλήθεια, και αυτό γιατί είμαι καλοπροαίρετη. Αλλιώς οι άνθρωποι που είναι στο ξενοδοχείο αναφοράς στην Κέρκυρα, είναι φαντάσματα και όχι πραγματικοί ή το ολόγραμμά τους. Καθώς η Κέρκυρα δεν αναφέρεται στις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ. Και κανένα άλλο νησί για να είμαστε ακριβείς.

Τελικά, σταματήστε μονίμως να μας βάζετε απέναντι σας, κυρίως για το θέμα των κρουσμάτων. Όχι όλοι φυσικά, γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που μας βοηθούν  ή που πραγματικά ενδιαφέρονται. Αλλά σχόλια τύπου κάντε καμιά άλλη δουλειά, που διαβάζω κάτω από διάφορες ειδήσεις πολλών μέσων ενημέρωσης τοπικού χαρακτήρα, ούτε βοηθούν, ούτε εμποδίζουν κιόλας για να είμαστε ακριβείς.

Να μας βοηθάτε, για να μπορούμε να σας βοηθούμε. Γιατί υπάρχουν λαμπρά παραδείγματα συναδέλφων που έχουν συμβάλει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σε πολλές κοινωνικές υποθέσεις και αυτό το χαίρομαι.

Υ.Γ 1. Συγγνώμη για τη φλυαρία. Για αλλού ξεκίνησα και αλλού η βάρκα με πήγε…

Υ.Γ2: Η αναφορά σε αριθμούς και περιοχές είναι απολύτως τυχαία!

Με απέραντη εκτίμηση στην γνώμη σας και σεβασμό στο χρόνο σας,

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!