Quantcast
ΤΟΠΙΚΑ

ΝΔ Κέρκυρας: “Ο θάνατος του Μίκη Θεοδωράκη, μεγάλο πλήγμα για τη χώρα μας”

Ανακοίνωση της ΔΕΕΠ Κέρκυρας για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη:

“Μια δυσάρεστη είδηση έμελλε να πληροφορηθούμε σήμερα το πρωί.

Ο θάνατος του Μίκη Θεοδωράκη, είναι μεγάλο πλήγμα για τη χώρα μας, γιατί ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κεφαλαία της, στο χώρο του πολιτισμού και όχι μόνο, τον τελευταίο αιώνα. 

Ο Μίκης Θεοδωράκης, μέγιστος συνθέτης, σφράγισε με τη μουσική του και το καλλιτεχνικό του ύφος και ήθος μια ολόκληρη εποχή. Έγινε ο δημοφιλέστερος Έλληνας σε όλον τον κόσμο, ενώ τα έργα του (γεμάτα από Ελλάδα!) παίζονται απ’ άκρου εις άκρο της γης, κάνοντας γνωστή παντού την πατρίδα μας.

Ανεξίτηλο το στίγμα του Μίκη και στην Ελληνική πολιτική σκηνή. Πάντοτε αριστερός, με μεγάλους αγώνες και διώξεις, που όμως δεν δίστασε να συνομιλήσει, ακόμα και να συνεργαστεί, με ανθρώπους αντίθετων απόψεων, όταν έκρινε ότι αυτό ήταν αναγκαίο για το δημόσιο συμφέρον και την προκοπή της Πατρίδας μας.

Αντίο Μίκη! 

Ό,τι άλλο και να πούμε, λίγο θα είναι για σένα.

Καλό ταξίδι, χωρίς ευχές για «αιωνία η μνήμη», αφού αυτή πράγματι θα είναι αιώνια και θα ζει μέσα από τις νότες σου και μέσα στις καρδιές μας.”

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!